Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις προκλήσεις της Ελλάδας - Όχι σε τετελεσμένα

Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις προκλήσεις της Ελλάδας - Όχι σε τετελεσμένα

Συνέχεια στην κλιμακούμενη ανθελληνική ρητορική της Τουρκίας, που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, έδωσε την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να απαντά στις «προκλήσεις της Ελλάδας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα.   

Μιλώντας στην αεροπορική βάση Τσιγλί, επανέλαβε τη γνωστή τουρκική θέση ότι «η Ελλάδα έχει εξοπλίσει νησιά αντίθετα με τις συμφωνίες» ισχυρίστηκε ότι «έχουμε απαντήσει σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνουμε σιωπηλοί καθ'οποιονδήποτε τρόπο, όταν παραβιάζονται τα δικαιώματά μας και οι νόμοι ή να πούμε "ναι" σε τετελεσμένα. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό».

«Κάποιοι πολιτικοί στη γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε "Τουρκία" και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας "Τουρκία"», σημείωσε.

«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή. Αντίθετα, είναι ένας δυνατός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Η Τουρκία πάντα ήταν ένα βήμα μπροστά από την ειρήνη και πάντα έτεινε το χέρι της στην ειρήνη. Αυτό ωφελεί και τους γείτονές μας. Το κάλεσμα σε διάλογο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας δεν είναι αδυναμία», υποστήριξε και επισήμανε: 

«Δεν είναι απειλή ότι δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα, ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας. Αναμένουμε να το καταλάβουν αυτό».