ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Αιθιοπία: Εκρήξεις σε δύο πόλεις της πολιτείας Αμχάρα - Ρουκέτες σε δυο αεροδρόμια

Αιθιοπία: Εκρήξεις σε δύο πόλεις της πολιτείας Αμχάρα - Ρουκέτες σε δυο αεροδρόμια

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο πόλεις στην πολιτεία Αμχάρα της Αιθιοπίας, η οποία γειτονεύει με τη βόρεια πολιτεία Τιγκρέ, όπου ομοσπονδιακά στρατεύματα μάχονται εναντίον τοπικών δυνάμεων.

Οι εκρήξεις αναφέρθηκαν στις πόλεις Μπαχίρ Νταρ και Γκοντάρ, ανακοίνωσαν αργά χθες βράδυ το γραφείο επικοινωνίας της Αμχάρα και η ειδησεογραφική υπηρεσία της πολιτείας.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθεί εάν οι εκρήξεις σχετίζονται με τις συγκρούσεις στο Τιγκρέ, ανέφερε το γραφείο επικοινωνίας της πολιτείας, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπάρχουν θύματα.

Oι ρουκέτες που ερρίφθησαν εναντίον μάλιστα των δύο αεροδρομίων στην Αιθιοπία ήταν σε αντίποινα για τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη βόρεια πολιτεία Τιγκρέ και είχαν στόχο στρατιωτικές βάσεις, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Τιγκρέ.

Να σημειωθεί πως το αεροδρόμιο στο Γκοντάρ της πολιτείας Αμχάρα της Αιθιοπίας, η οποία γειτονεύει με την Τιγκρέ, όπου ομοσπονδιακά στρατεύματα μάχονται εναντίον τοπικών δυνάμεων, καταστράφηκε χθες από τη μια ρουκέτα.

Μια άλλη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε εναντίον του αεροδρομίου Μπαχίρ Νταρ έχασε τον στόχο της, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Γιατρός της Γκοντάρ δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν, όλοι στρατιώτες. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής διαθέσιμος απολογισμός για την Μπαχίρ Νταρ.

Υπενθυμίζεται πως εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις αφότου ο πρωθυπουργός Άμπι Άχμεντ ανέπτυξε τον στρατό εναντίον των καλά εκπαιδευμένων τοπικών στρατευμάτων την 4η Νοέμβριου, αφού τα κατηγόρησε ότι επιτέθηκαν σε ομοσπονδιακή στρατιωτική βάση.

Τα Ηνωμένα Έθνη, η Αφρικανική Ένωση και άλλοι οργανισμοί ανησυχούν σημειωτέον ότι οι εχθροπραξίες μπορεί να επεκταθούν και σε άλλα τμήματα του δεύτερου πολυπληθέστερου κράτους της μαύρης ηπείρου και να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρο το Κέρας της Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ