Αδειασαν οι εξέδρες στο Open Αυστραλίας...

Αδειασαν οι εξέδρες στο Open Αυστραλίας...

Ο ενθουσιασμός των οπαδών του τένις για την – έστω και σε μικρό ποσοστό – άδεια για προσέλευση κοινού στο Open Αυστραλίας κράτησε λίγο. Η ανησυχία των τοπικών αρχών μεγάλωσε από τα 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο ξενοδοχείο Holiday Inn της Μελβούρνης, τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/2), καθώς αφορούν το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού από τη Μεγάλη Βρετανία... Η κυβέρνηση της Βικτόρια κήρυξε νέο lockdown, ως και τα μεσάνυχτα της επόμενης Τετάρτης. 

Οι αυστηρές απαγορεύσεις μετακίνησης οδήγησαν εύλογα τους διοργανωτές του πρώτου τουρνουά Γκραν Σλαμ της χρονιάς να απαγορεύσουν με τη σειρά τους την παρουσία θεατών στους αγώνες μέχρι τις 17/2, όταν και επανεκτιμηθεί η κατάσταση στην περιοχή. Ο διευθυντής των αγώνων, Κρεγκ Τάιλι, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι αθλητές θα μπουν σε «φούσκα», όπως είχε συμβεί και στα Γκραν Σλαμ του Παρισιού και της Νέας Υόρκης.

«Η διοργάνωση θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς το μήνυμα που λαμβάνουμε από τους συμμετέχοντες είναι πως και οι ίδιοι επιθυμούν την ολοκλήρωση του Open», ξεκαθάρισε ο κ. Τάιλι. Ο ίδιος τόνισε πως «στους χώρους των γηπέδων και των εγκαταστάσεων του Melbourne Park θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε αθλητές και τα μέλη των ομάδων τους, καθώς και σε προσωπικό που στο οποίο έχει ανατεθεί εργασία που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί διαδικτυακά». 

Η ομοσπονδία τένις της χώρας εξήγησε ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων για το διάστημα 13-17/2 μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους και ο Κρεγκ Τάιλι πρόσθεσε ότι η επιλογή ισχύει και για εκείνους που είχαν αγοράσει εισιτήριο και για την Παρασκευή. Η απαγόρευση άρχισε στις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, ωστόσο οι αρχές είχαν ζητήσει από το κοινό να αποφύγει το ρίσκο της παρουσίας στις εξέδρες...