7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος μας να ισχύει το πρωτόκολλο για την εστίαση και στις δεξιώσεις

Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος μας να ισχύει το πρωτόκολλο για την εστίαση και στις δεξιώσεις
YouTube

«Εάν συνεχιστεί η πτωτική πορεία της πανδημίας, θα εισηγηθούμε στην επιτροπή την άρση του μέτρου των 100 ατόμων σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως υπογράμμισε, θα προταθεί «να ισχύσει από 1η Ιουνίου το πρωτόκολλο της εστίασης, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν και τα κέτερινγκ». 

«Δεν έχει νόημα να ισχύει το μέτρο των 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις όταν έχουν ανοίξει τα καταστήματα εστίασης», επισήμανε κ. Γεωργιάδης.

«Θα μπορούσαν να γίνονται οι δεξιώσεις στα κτήματα με ροτόντες των 6 ατόμων και αποστάσεις. Τα υπόλοιπα θα συζητήσει το Υπουργείο με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων», σχολίασε. 

«Όλα τα μέτρα θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων με την Επιτροπή εφόσον συνεχιστεί η πτωτική πορεία της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τις επιδοτήσεις επιχειρήσεων εστίασης, είπε ότι «χθες -που άνοιξε η πλατφόρμα- μπήκαν πάνω από 22.000 επιχειρήσεις και μέχρι το απόγευμα είχε γίνει η εκκαθάριση για 4.500 επιχειρήσεις και είχαν δεσμευτεί 50 εκατομμύρια ευρώ».