Αδ. Γεωργιάδης: Στο «πάγο» μπαίνουν οι εισπρακτικές εταιρείες

Αδ. Γεωργιάδης: Στο «πάγο» μπαίνουν οι εισπρακτικές εταιρείες

Στον “πάγο” μπαίνουν οι οχλήσεις προς δανειολήπτες από εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες, ενώ λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για την αισχροκέρδεια, ενημέρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ταυτόχρονα, όσοι δανειολήπτες βρίσκονται τεκμηριωμένα στις κατηγορίες των επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τον κορονοϊό, θα μπορούν με ένα τηλεφώνημα να λαμβάνουν τα 800 ευρώ και την 3μηνη αναστολή των υποχρεώσέων τους.

"Προσφέρουμε με ένα τηλεφώνημα 800 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού. Δεν θα υπάρχουν πλέον οχλήσεις πληρωμής από εισπρακτικές εταιρείες και δικηγορικές εταιρείες, όπως στο παρελθόν. Αν οι καταγγελίες περί οχλήσεων συνεχιστούν, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα. Όποιος πλήττεται από την κρίση δεν θα πρέπει να ενοχλείται", πρόσθεσε ο υπ. Ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα εξήγγειλε ότι από αύριο έρχονται πρόστιμα σε όσους έχουν ανεβάσει απότομα τις τιμές τους σε μάσκες και αντισηπτικά.

“Δημοσιεύεται σήμερα η ΠΝΠ για τον έλεγχο όσων εκμεταλλεύονται την κατάσταση με αυξήσεις σε μάσκες, αντισηπτικά και υγειονομικά είδη. Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν πρόστιμα. Σύμφωνα με αυτήν, θα προβλέπονται σοβαρές ποινές σε όποιον δεν τηρεί τους κανόνες, τα πρόστιμα θα επιβληθούν σε όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι όλοι κρινόμαστε, θα εφαρμοστεί κάθε όπλο που διαθέτουμε”, επισήμανε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε ακόμα:

- Σε διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς για το θέμα των πλειστηριασμών