Αχ. Γραβάνης: Θα εμβολιαστώ με το mRNA εμβόλιο

Αχ. Γραβάνης: Θα εμβολιαστώ με το mRNA εμβόλιο

Θα εμβολιαστεί με το mRNA εμβόλιο, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης. 

«Έκανα το εμβόλιο της γρίπης και προσμένω μέσα στις αρχές του επόμενου χρόνου να κάνω απο τους πρώτους ως υγειονομικός το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Παρακολουθώντας από κοντά την διαδικασία ανάπτυξης του δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι ασφαλές», επισημαίνει ο καθηγήτης.

«Και 65-70% αποτελεσματικό να είναι, όπως αυτό δηλαδή της γρίπης, θα αλλάξει την καθημερινότητα της ζωής μου, ιδιαίτερα στις διεθνείς υποχρεώσεις μου. Γνωρίζοντας τις διάφορες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται έχω επιλέξει το mRNA εμβόλιο (BioNTech/Pfizer η Moderna/NIH). Μετά την χορήγηση και την διέγερση της ανοσίας κατά του κορωνοιου καταστρέφεται ταχύτατα και δεν αφήνει ίχνη στον εμβολιαζόμενο. Εξού και η ανάγκη συντήρησης του σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία», διευκρινίζει ο κ. Γραβάνης. 

Η ανάρτηση του Αχιλλέα Γραβάνη έχει ως εξής:

«ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ ΜΕ ΤΟ mRNA ΕΜΒΟΛΙΟ.

Έκανα το εμβόλιο της γρίπης και προσμένω μέσα στις αρχές του επόμενου χρόνου να κάνω απο τους πρώτους ως υγειονομικός το εμβόλιο κατά του κορωνοιου. Παρακολουθώντας από κοντά την διαδικασία ανάπτυξης του δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι ασφαλές. Και 65-70% αποτελεσματικό να είναι, όπως αυτό δηλαδή της γρίπης, θα αλλάξει την καθημερινότητα της ζωής μου, ιδιαίτερα στις διεθνείς υποχρεώσεις μου. Γνωρίζοντας τις διάφορες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται έχω επιλέξει το mRNA εμβόλιο (BioNTech/Pfizer η Moderna/NIH). Μετά την χορήγηση και την διέγερση της ανοσίας κατά του κορωνοιου καταστρέφεται ταχύτατα και δεν αφήνει ίχνη στον εμβολιαζόμενο. Εξού και η ανάγκη συντήρησης του σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία».