Α. Τσίπρας προς Κυρ. Μητσοτάκη: Η αποτυχία σας στην οικονομία προηγείται του κορονοϊού

Α. Τσίπρας προς Κυρ. Μητσοτάκη: Η αποτυχία σας στην οικονομία προηγείται του κορονοϊού

Για αποτυχία στην οικονομία, που μάλιστα προηγήθηκε του κορονοϊού, κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την τοποθέτησή του επί της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία».

«Πολύ πριν έρθει η πανδημία ρίξατε το καράβι σε ξέρες, η αποτυχία σας στην οικονομία, που είναι καθολική, προηγείται του κορονοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως υποστήριξε, η παρούσα κυβέρνηση έλαβε μια οικονομία με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8%. «Είχαμε για 12 συνεχόμενα τρίμηνα θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς», ισχυρίστηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και έστρεψε τα πυρά του προς τον ΝΔ υπενθυμίζοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές λέγοντας ότι το 2-2,5% ανάπτυξη είναι χαμηλός ρυθμός. Για να συμπεράνει, μάλιστα, με βάση το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «βυθίσατε στην ύφεση πολύ πριν έρθει ο κορονοϊό πριν έρθει η πανδημία. Αυτό, όπως ισχυρίστηκε είναι επιτυχία του πρωθυπουργού, του Υπουργού Οικονομικών και σύσσωμου του οικονομικού επιτελείου.

«Το τέταρτο τρίμηνο του 2019 η χώρα μας είναι η χώρα με την χειρότερη απόδοση από όλες τις χώρες ευρωπαϊκής ένωσης με - 0,7% το τέταρτο τρίμηνο. Οι μόνες τρεις χώρες που έχουν αρνητικό πρόσημο είναι η Ελλάδα πρώτη και καλύτερη, η Φιλανδία και Ιταλία. Αξίζετε συγχαρητήρια. Παραλάβατε μια οικονομία  με συνεχόμενη ανάπτυξη και την βάλατε εσείς οι άριστοι σε ύφεση», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί δήθεν η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα τόσο γρήγορα, «παρότι παρουσιάζεται τους εαυτούς σας ως τους άριστους τεχνοκράτες που θα μας φέρετε την ανάπτυξη». «Ακόμα περιμένουμε να δούμε την επενδυτική έκρηξη», είπε καλώντας τον πρωθυπουργό να του πει μια επένδυση που ήρθε στη χώρα μας. 

Επανέφερε, δε, το επιχείρημα περί του μαξιλαριού των 37 δισ. ευρώ. «Τα κάνατε θάλασσα διότι δεν θελήσατε να αξιοποιήσετε την αξιοπιστία της χωράς. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο, εμείς φέραμε την ανάπτυξη, ρυθμίσαμε το χρέος και αφήσαμε 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία», κατέληξε.