Α. Σκέρτσος για self tests: Χωρίς αμοιβή η διάθεσή τους - Μικρό αντίτιμο για βοήθεια στη διενέργεια

Α. Σκέρτσος για self tests: Χωρίς αμοιβή η διάθεσή τους - Μικρό αντίτιμο για βοήθεια στη διενέργεια

Δεν θα υπάρχει αμοιβή για την διάθεση των δωρεάν self-tests κορονοϊού από τα φαρμακεία, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε θα ήταν και αστείο να ζητείται αμοιβή για ένα δωρεάν τεστ που απλά παίρνουν από το ράφι και το δίνουν στους πολίτες.

Εξήγησε ωστόσο ότι θα υπάρχει ένα συμβολικό προκαθορισμένο αντίτιμο που θα καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης θέλει βοήθεια ή εκπαίδευση για το πώς θα διενεργήσει το τεστ.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι είναι κρίσιμη η συμμετοχή του φαρμακείου της γειτονιάς, δήλωσε βέβαιος ότι θα συνεργαστούν και πρόσθεσε ότι είναι και επιβεβλημένη υποχρέωσή τους στο πλαίσιο του κοινωνικού λειτουργήματος που επιτελούν.

Τα θετικά αποτελέσματα των self tests εξήγησε ότι θα πρέπει να δηλώνονται προκειμένου ο πολίτης να οδηγείται σε επιβεβαιωτική εξέταση σε δημόσιες δομές και να υπάρξει επιβεβαίωση της θετικής διάγνωσης. Στόχος όπως είπε είναι να υπάρχει μαζική διάγνωση των θετικών κρουσμάτων καθώς από εδώ και πέρα θα ζούμε με τα πολλά κρούσματα.