Ludwig Von Mises: Η ελεύθερη αγορά και οι εχθροί της

Ludwig Von Mises: Η ελεύθερη αγορά και οι εχθροί της

Οι Φιλελεύθεροι «κτίζουν» τη δική τους βιβλιοθήκη. Αυτή την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, μαζί με τον Φιλελεύθερο στα Περίπτερα το βιβλίο «Ludwig Von Mises: Η Ελεύθερη αγορά και οι εχθροί της».

Οι εννέα διαλέξεις του Ludwig Von Mises που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, παρουσιάζουν το εντυπωσιακό εύρος των ενδιαφερόντων, των γνώσεων και της συμβολής του μεγάλου φιλελεύθερου οικονομολόγου και στοχαστή: Θεωρία της ανθρώπινης δράσης, επιστημολογία, κριτική του μαρξισμού, θεωρία του χρήματος και της πίστωσης, θεωρία των οικονομικών κύκλων, και άλλα.

Εκτός από την ευρύτητα της σκέψης του Mises, οι διαλέξεις φανερώνουν το διαυγές και σπινθηροβόλο πνεύμα του, τη διεισδυτικότητα της κριτικής του ανάλυσης, την πρωτοτυπία των ιδεών του, τη δύναμη της επιχειρηματολογίας του.

Επιπλέον, παρουσιάζουν τον Mises ως δάσκαλο, δίνουν μια ιδέα πώς ήταν στη ζωντανή, προφορική του επικοινωνία με τους μαθητές του. Στο αναγνωστικό κοινό που είναι ήδη εξοικειωμένο με το έργο του, οι διαλέξεις παρέχουν μια εικόνα του Mises διαφορετική από εκείνη των θεωρητικών του έργων. Στο κοινό που δεν είναι εξοικειωμένο με το έργο του, προσφέρουν μια έξοχη πρώτη γνωριμία με έναν από τους κορυφαίους και πιο συνεπείς εκπροσώπους του κλασικού φιλελευθερισμού.