Eιδικοί φρουροί προς Παπακώστα: Δεν είμαστε... αβράκωτοι

Eιδικοί φρουροί προς Παπακώστα: Δεν είμαστε... αβράκωτοι

«Η λέξη "αβράκωτοι" δεν ταιριάζει σε συνδικαλιστές αστυνομικους» είπε ο Στράτος Μαυροειδάκος απαντώντας στη φράση «όσοι θυμήθηκαν την Μαρία Αντουανέτα, ως τι μιλούν; Ως sans cullotes; Ανοιχτοί από παντού, δίχως αίσθηση της ευθύνης τους» της Κατερίνας Παπακώστα.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα έκανε λόγο για «sans cullotes» όταν οι αστυνομικοί την επέκριναν για τη δήλωσή της ότι τα Εξάρχεια «είναι Μονμάρτη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών τόνισε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη Μονμάρτη των Εξαρχείων έχουν χτυπηθεί συνάδελφοι στο βωμό του καθήκοντος».

Επανέλαβε, δε, τον φόβο του ότι «θα έχουμε είτε νεκρό αστυνομικό είτε πολίτη έτσι όπως είναι τα πράγματα δυστυχώς που όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους».

Ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών τάχθηκε, τέλος, κατά της πρότασης του Θόδωρου Πάγκαλου για παρέμβαση του στρατού στα Εξάρχεια λέγοντας ότι «η αστυνομία έχει την τεχνογνωσία για να γίνουν τα Εξάρχεια προσβάσιμα στους πολίτες» αν και χαρακτήρισε «καλή πρόταση» τη μεταφορά του Πολυτεχνείου.