Bloomberg: Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ήδη νίκη της ΝΔ

Bloomberg: Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ήδη νίκη της ΝΔ

Οι αγορές προεξοφλούν ήδη τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας να υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά τη Δευτέρα, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg σε ανάλυσή του για το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Σύμφωνα δε με το Bloomberg, πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι ακόμα και αν η Νέα Δημοκρατία χρειαστεί να συγκροτήσει κυβερνητικό συνασπισμό δεν θα δυσκολευτεί να βρει συμμάχους, καθιστώντας μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης περιόδου αστάθειας με αποτυχημένες προσπάθειες.

Σχετικά με την επίτευξη αυτοδυναμίας, το Bloomberg σημειώνει ότι αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των κομμάτων που θα εισέλθουν στην ελληνική βουλή και εκτιμά ότι μπορεί να είναι 6 ή και 7 κόμματα, μεταξύ των οποίων και εκείνο του Γ. Βαρουφάκη, το ΜεΡΑ25.

Παράλληλα, το Bloomberg επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «τα πράγματα δεν φαίνονται κατά για τον 44χρονο Τσίπρα», καθώς ο «προσανατολισμένος προς τις αγορές και φιλικός προς την επιχειρηματικότητα» Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

«Η τετραετής θητεία του ΣΥΡΙΖΑ επίσημα δεν θα έληγε μέχρι το τέλος του Οκτώβρη, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη "σφυροκόπησε" τον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή κερδίζοντας τις ευρωεκλογές με 9 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, κάτι που δεν άφησε άλλο περιθώριο στον Τσίπρα από το να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές», υπογραμμίζει το οικονομικό πρακτορείο.