5 τόνοι χλωροκίνης ήρθαν στην Ελλάδα

5 τόνοι χλωροκίνης ήρθαν στην Ελλάδα

H Χλωροκίνη έχει έρθει στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει η παραγωγή φαρμάκου σε ποσότητες που είναι ικανές για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου με δηλώσεις του στην ΕΡΤ1.

«Αυτή τη στιγμή έχει έλθει στην Ελλάδα ποσότητα 5 τόνων από ελληνική φαρμακοβιομηχανία και έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΦ. 

Ο κ. Φιλίππου, ενημέρωσε πως από αύριο το φάρμακο θα διατίθεται στα νοσοκομεία της χώρας, διευκρίνισε όμως πως η χλωροκίνη, δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς καθώς έχει επιπλοκές, κυρίως σε όσους πάσχουν από καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Ωστόσο σημείωσε ότι «η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο που έχει δοκιμαστεί και τα πρώιμα αποτελέσματα δείχνουν ότι μπορεί να έχει κάποια θετική επίδραση στην αντιμετώπιση των ασθενών με λοίμωξη από κορονοϊό». 

Και πρόσθεσε: «Είναι ένα φάρμακο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία κατά το παρελθόν και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να το παράξουμε στην Ελλάδα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στον κορονοϊό. Πιστεύω ότι από αύριο θα είναι διαθέσιμο». «Στην πρώτη φάση θα πάει στα νοσοκομεία», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν έχει δεσμευτεί ποσότητα χλωροκίνης στην Ελλάδα, ο κ. Φιλίππου απάντησε αρνητικά και εξήγησε ότι έχει γίνει μόνο εισαγωγή από ελληνική φαρμακοβιομηχανία.