7ος χρόνος, ημέρα 2159η
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021

Αχ. Γραβάνης: 4 στους 10 ανεμβολίαστους θα μολυνθούν έως το τέλος του έτους

4 στους 10 ανεμβολίαστους θα μολυνθούν έως το τέλος του έτους
Φωτογραφία αρχείου

Έκκληση στους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε νωρίτερα σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ 100.3 ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης επισημαίνοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μολυνθεί περίπου 4 στους 10 ανεμβολίαστους, δηλαδή ποσοστό 35-40%, ενώ από αυτούς το 10%-15% θα πάει στο νοσοκομείο κ ένα 5% δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει.

Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, περίπου 95%, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι μη εμβολιασμένοι, ενώ την ίδια ώρα οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί κατά 539% από τις αρχές του μήνα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι την 1η Ιουλίου είχαν γίνει 33 εισαγωγές και χθες έφτασαν τις 178.

 Yπενθυμίζεται πως ο κ. Γραβάνης είχε τονίσει από τον Ιούνιο ότι «το 4ο κύμα της πανδημίας θα αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους» τονίζοντας σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook ότι «στους τελευταίους οι περιπτώσεις βαριάς νόσου και θανάτου θα τους αφορούν σχεδόν κατά 95%». «Επειδή θα είστε η μειοψηφία (περίπου το 70% θα έχει εμβολιαστεί) θα είναι δύσκολη η κοινωνική και οικονομική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown που θα σας προστατεύσει», είχε σημειώσει επιπροσθέτως.