1.000 αστυνομικοί στον Έβρο για «προστασία» μεταναστών

1.000 αστυνομικοί στον Έβρο για «προστασία» μεταναστών

Σε περαιτέρω κλιμάκωση στον Έβρο προχωρά η Τουρκία στέλνοντας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας για να «προστατέψουν» τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν τα σύνορα από βίαιες συμπεριφορές της ελληνικής πλευράς.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο τούρκος υπουργός που πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα, στη συνέχεια σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «στέλνουμε 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο»,. Ο ίδιος ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «7.300 γκιουλενιστές που υποδέχτηκε πέρυσι η Ελλάδα» και ότι μεταξύ των ατόμων που επιχείρησαν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα τις τελευταίες ημέρες βρίσκονταν πάνω από «300 γκιουλενιστές».

Παράλληλα, ο κ. Σοϊλού απείλησε ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις συνοριακές πύλες της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, εκτός αν τερματισθεί η βία που συνεχίζεται εκεί.

«Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας», είπε σε δημοσιογράφους μιλώντας στην Αδριανούπολη και πρόσθεσε ότι «τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη, αυτό δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός».