Wall Street: Μικρές απώλειες σε όλους τους χρηματιστηριακούς δείκτες

Wall Street: Μικρές απώλειες σε όλους τους χρηματιστηριακούς δείκτες

Με μικρές απώλειες έκλεισαν όλοι οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, παρά τα ισχυρά κέρδη στον κλάδο της λιανικής, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τη συνέχιση των ισχυρών αναφορών για κέρδη στον κλάδο της λιανικής έναντι των παρατεταμένων ανησυχιών για τον πληθωρισμό. Η visa συμπαρέσυρε σε πτώση τον Dow Jones ο οποίος έκλεισε με απώλειες 0,5%, ήτοι 211 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έχασαν ο καθένας 0,2% και 0,3% αντίστοιχα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες παρουσίασαν μικρή πτώση η οποία αναστράφηκε εν συνεχεία  παρουσιάζοντας για αρκετό διάστημα ανοδική πορεία, καθώς τα οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά κέρδη έδειξαν ότι οι καταναλωτές των ΗΠΑ αυξάνουν τις δαπάνες τους, παρά τις αυξανόμενες τιμές. Ωστόσο λίγο πριν το κλείσιμο υπήρξαν απώλειες σε όλους τους δείκτες.

«Οι αγορές φαίνεται να σκέφτονται τον πληθωρισμό και τα περιθώρια ανάπτυξης, καθώς μερικοί από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές της χώρας ανέφεραν αποτελέσματα τριμήνου Οκτωβρίου αυτή την εβδομάδα, τα οποία αν και εξακολουθούν να είναι καλά, αποκάλυψαν αυξανόμενες πιέσεις στα περιθώρια κέρδους λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και ελλείψεων εργατικού δυναμικού», δήλωσε εκπρόσωπος της Goldman Sachs. 

Η λιανική εταιρεία Target παρουσίασε θετικά κέρδη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας να αναφέρει ότι το αυξανόμενο κόστος μπορεί να έχει αντίκτυπο στην εταιρεία στο μέλλον, καθώς σχεδιάζει να απορροφήσει τα κόστη αντί να τα μετακυλήσει στον πελάτη. Οι μετοχές υποχώρησαν περίπου 4,5%.

Η Lowe's είδε τις μετοχές να αυξάνονται κατά 1,5%, καθώς η εταιρεία όχι μόνο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Street, αλλά αύξησε και τις προβλέψεις πωλήσεων για ολόκληρο το έτος. 

Οι μετοχές της TJX σημείωσαν άλμα 6,3% αφού η εταιρεία ανέφερε ότι τα τριμηνιαία κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις καθώς η αύξηση των πωλήσεων ανήλθε κατά 14%.

Η Tesla ΑΥΞΉΘΗΚΕ σχεδόν κατά 4% καθώς η μετοχή συνέχισε να ανακάμπτει μετά τις απώλειες 15,4% την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ ξεκίνησε το sell-off των μετοχών του στην Tesla.

Η Microsoft είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν ελαφρά για να σημειώσουν νέο ενδοημερήσιο ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές έκαναν εναλλαγή από μετοχές,  ποντάροντας στη Big Tech μέχρι το τέλος του έτους. Η Amazon ανέβηκε επίσης και η Apple σημείωσε άνοδο σχεδόν 2%.