Υποχώρηση από τα ρεκόρ στη Wall Street εν αναμονή των Big Tech

Υποχώρηση από τα ρεκόρ στη Wall Street εν αναμονή των Big Tech

Με ελεγχόμενες απώλειες που τους απομακρύνουν από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά τους διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επενδυτές δείχνουν επιφυλακτικοί στις τοποθετήσεις τους λίγες ώρες πριν ανακοινώσουν μεγέθη τριμήνου ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του πλανήτη, οι κολοσσοί της αμερικανικής τεχνολογίας, ενώ σήμερα ξεκινά και η διήμερη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 34.916 μονάδες με πτώση 0,6%, ο διευρυμένος S&P 500 έπειτα από το νέο ρεκόρ χτες σήμερα υποχωρεί κατά 0,5% κινούμενος στις 4.401 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που βρίσκεται στις 14.769 μονάδες με πτώση επίσης 0,5%.

Όπως προαναφέρθηκε, μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα τριμήνου των Alphabet, Microsoft και Apple, τα οποία εκτιμάται ότι θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην αγορά, η οποία με τη σημερινή της κίνηση οδεύει προς διακοπή του πενθήμερου ανοδικού σερί που έφερε νέα ρεκόρ και για τους τρεις δείκτες.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν αύριο τη δήλωση της Fed για τη νομισματική της πολιτική μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης Ιουλίου, αναζητώντας ενδείξεις για τις προθέσεις της σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μείωσης του προγράμματος στήριξης της οικονομίας που τρέχει.

Κατά τα άλλα συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με την UPS να παρουσιάζει αύξηση των κερδών της άνω των εκτιμήσεων, ωστόσο δήλωσε ότι το ετήσιο περιθώριο λειτουργικού κέρδους θα κυμανθεί στο 12,7%, χαμηλώνοντας ρυθμό σε σχέση με το τρέχον τρίμηνο και βλέπει τον τίτλο της να πραγματοποιεί βουτιά 9%.

Η Tesla επίσης αντιμετωπίζει πιέσεις και κινείται στο -1,5%, με την αγορά να δείχνει ότι είχε μάλλον προεξοφλήσει τις ισχυρές επιδόσεις τριμήνου της, κατά το οποίο ο κολοσσός του Έλον Μασκ είδε τις πωλήσεις και τα κέρδη του να ξεπερνούν άνετα τις εκτιμήσεις της αγοράς, σημειώνοντας παράλληλα ιστορικό υψηλό παραδόσεων.

Περαιτέρω νευρικότητα στην αγορά των ΗΠΑ δείχνει να προκαλεί το νέο sell-off των δεικτών σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα, με τον Hang Seng να πραγματοποιεί βουτιά 4,2% σήμερα με φόντο την απόφαση των κινεζικών αρχών να αυστηροποιήσουν το ρυθμιστικό πλαίσιο και τους ελέγχους στις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου.