Υπό κατάρρευση το Ripple μετά τη διαγραφή του XRP από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Υπό κατάρρευση το Ripple μετά τη διαγραφή του XRP από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Στο προηγούμενο άρθρο μας «Rifle the Ripple» από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς- Μήνυση για πώληση XRP αξίας 1,3 δισ. δολαρίων είχαμε αναφερθεί στα προβλήματα του τότε τρίτου μεγαλύτερου σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομίσματος με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μήνυσε το Ripple για παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων των αγορών κινητών αξιών. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης όπως έγινε γνωστό, το Ripple προχώρησε σε πωλήσεις προς ιδιώτες επενδυτές κινητών αξιών που ξεπερνούσαν τα $1,3 δις.

Είχαμε εγκαίρως  επισημάνει τον κίνδυνο, τα περισσότερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να διαγράψουν το Ripple καθώς θα βρεθούν αντιμέτωπα με την νομοθεσία αναφορικά με τις κινητές αξίες «Τα περισσότερα ανταλλακτήρια, ειδικά όσα εδρεύουν στις ΗΠΑ, είναι πιθανότερο να σταματήσουν την διαπραγμάτευση του XRP καθώς μπορεί να έρθουν αντιμέτωπα με την νομοθεσία αναφορικά με τις κινητές αξίες».

Τότε είχαμε επισημάνει και επικεντρωθεί σε τέσσερα ανταλλακτήρια μεταξύ αυτών το Bitstamp και το Coinbase. 

To Ripple πλέον έχει σημειώσει πτώση 36.5% εντός 24 ωρών, 64.5% σε επίπεδο επτά ημερών, και 70.5% σε επίπεδο τριάντα ημερών. Σε ετήσιο επίπεδο η πτώση είναι ελάχιστη, λιγότερο από 5%. 

Η πτώση, οφείλεται στην ανακοίνωση της διαγραφής από το μεγαλύτερο αμερικανικό ανταλλακτήριο Coinbase. Ο απόηχος των ρευστοποιήσεων θέσεων με υψηλή μόχλευση, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να οδηγήσουν το $XRP στα επίπεδα στήριξης, δηλαδή στα $0,224, το $0,1743 και το $0,1471. 

Στην συγκεκριμένη κατάσταση δεν έχει μεγάλη σημασία η τεχνική ανάλυση, καθώς αναφερόμαστε σε συνθήκες μαζικών πωλήσεων από τους επενδυτές, στον απόηχο της διαγραφής από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια. Φυσικά θα υπάρχουν πολλά ανταλλακτήρια που δεν δέχονται Αμερικανούς επενδυτές. Και εδρεύουν σε τροπικούς προορισμούς που θα αυξήσουν τον όγκο συναλλαγών τους διατηρώντας ανοιχτή την διαπραγμάτευση του Ripple. 

Δεδομένου και του αναμενόμενου IPO του Coinbase, οι αναλυτές θεωρούσαν σχεδόν δεδομένη την απόφαση του ανταλλακτηρίου να διαγράψει το $XRP. 

Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε τον όγκο συναλλαγών του Ripple στα ανταλλακτήρια, ενώ με κόκκινο χρώμα σημειώνονται όσα έχουν ανακοινώσει ήδη την διαγραφή. 

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.