To IPO του Coinbase εκτινάσσει τα κρυπτονομίσματα στα ύψη

To IPO του Coinbase εκτινάσσει τα κρυπτονομίσματα στα ύψη

Με επιθετική άνοδο κινούνται οι αγορές κρυπτονομισμάτων, στις οποίες τόσο το Bitcoin αλλά και το Ethereum καταγράφουν ιστορικά υψηλά.

Το Bitcoin έφτασε μέχρι και τα $63.661, ενώ το Ethereum άγγιξε τα $2.315, κάτι που οι περισσότεροι αναλυτές συνδέουν με την δημοσιότητα που λαμβάνουν οι αγορές κρυπτονομισμάτων από το πολυαναμενόμενο IPO του Coinbase αύριο. Την ίδια ώρα έχουμε σημαντικές αναλήψεις από τα ανταλλακτήρια, που υποδεικνύουν ότι οι επενδυτές στοχεύουν σε μακροχρόνιες τοποθετήσεις επιλέγοντας την ασφάλεια των κρυπτονομισμάτων τους σε hardware wallets.

Όπως δείχνουν τα γραφήματα άλλωστε, το Bitcoin έχει ξεπεράσει την ζώνη αντίστασης και δεν αναμένεται άλλη στο επίπεδο των $68.000-70.000. Παράλληλα, το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε πως ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 840% σε ετήσιο επίπεδο, ενώ με αντίστοιχους ρυθμούς αυξήθηκε και το περιθώριο κέρδους.

Επιπλέον, για πρώτη φορά από το 2012 το Bitcoin σημειώνει ένα εξάμηνο με συνεχείς θετικές αποδόσεις. Το πρώτο τρίμηνο κατάφερε να ξεπεράσει την απόδοση του πετρελαίου (26%), των παγκόσμιων μετοχών (3%) και του δολαρίου (1%), ενω ο χρυσός - με τον οποίο πολλές φορές συγκρίνεται το Bitcoin, κατέγραψε από τις χειρότερες αποδόσεις με πτώση 10%.

Σημειώνεται ακόμα, ότι παρατηρούμε πως στο επίπεδο των $51.000 πολλά $BTC, εγκαταλείπουν τα ανταλλακτήρια και κατατίθενται στο BlockFi, το οποίο επιτρέπει στους επενδυτές να δανείσουν τα κρυπτονομίσματα τους και να κερδίσουν επιτόκιο.

Πώς γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε ακόμα στα υψηλά του bull cycle;

Οι επενδυτές συνηθίζουν να καταθέτουν τα κρυπτονομίσματα τους στα ανταλλακτήρια με σκοπό να πουλήσουν βραχυπρόθεσμα. Πριν λίγες ημέρες, σημειώθηκε το χαμηλό ποσό BTC που ήταν κατατεθειμένα σε ανταλλακτήρια. Οι περισσότεροι νέοι αγοραστές τοποθετούνται με μακροπρόθεσμο στόχο, και δεν κλείνουν τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με το τελευταίο report της Arcane Research, τα premiums στα ανταλλακτήρια futures που απευθύνονται σε ιδιώτες επενδυτές έχουν αγγίξει ιστορικά υψηλά, γεγονός που σηματοδοτεί τη σημαντική πεποίθηση των επενδυτών σε περαιτέρω άνοδο του Bitcoin.

Σε θεσμικούς όπως το CME το annualized premium είναι 10%, ενώ σε ανταλλακτήριο όπως το FTX, BitMex & Deribit αγγίζει το 50%. Ωστόσο ένας ακόμη λόγος είναι η περιορισμένη ρευστότητα.

Αντίστοιχα, σημαντική άνοδο βλέπουμε και στα perpetual swaps, που υποδεικνύει πως οι επενδυτές χρησιμοποιούν πολύ υψηλή μόχλευση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές ρευστοποιήσεις σε περίπτωση διόρθωσης.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.