Τι θα οδηγήσει το Bitcoin σε νέα υψηλά

Τι θα οδηγήσει το Bitcoin σε νέα υψηλά

Το ProShare’s Bitcoin Strategy ETF ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση του στο χρηματιστήριο NYSE την Τρίτη. Σε μόλις μία ώρα, έθεσε ισχυρά θεμέλια ως το μεγαλύτερο fund της χρονιάς.  Το πρώτο ETF που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin, το ProShares Bitcoin Strategy Fund (BITO) έγραψε ιστορία με περισσότερους τρόπους. Πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια διαπραγματεύτηκαν μέσα σε μία ώρα.

Το Διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο διαπραγματεύεται υπό τον τίτλο BITO, άνοιξε στα 40,88 δολάρια και αυξήθηκε έως και 5,4% στα 42,15 Το BITO διαπραγματευόταν στα 41,24 $ το βράδυ της Τρίτης. Μόλις τα πρώτα 20 λεπτά από την έναρξη της διαπραγμάτευσης, είχαν διαπραγματευτεί 6,4 εκατομμύρια μετοχές ή περίπου 264 εκατομμύρια δολάρια.

Το Valkyrie, το οποίο πρόσφατα άλλαξε το ETF ticker σε BTFD, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σήμερα Τετάρτη στο Nasdaq. Η Grayscale Investments LLC και το NYSE κατέθεσαν αίτηση για τη μετατροπή του Grayscale Bitcoin Trust, σε ETF. Αυτό θα ήταν ένα προϊόν βασισμένο στις αγορές spot. Ωστόσο, η Invesco απέσυρε την αίτησή της για μελλοντικό ETF ώρες πριν από την κυκλοφορία του ProShares.

«Αποφασίσαμε να μην επιδιώξουμε την έναρξη ενός ETF μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη Galaxy Digital για να προσφέρουμε στους επενδυτές προϊόντα με άμεση έκθεση στις αγορές των κρυπτονομισμάτων», είπε η εταιρεία. 

Σε αντίθεση το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) διαπραγματεύεται με έκπτωση 20% στο υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο - δηλαδή το $BTC. Η εταιρεία ελπίζει τώρα να της επιτραπεί η αλλαγή χρήσης ως Bitcoin ETF. Υπάρχει διάχυτη απογοήτευση για τους επενδυτές του Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) καθώς το βασικό προϊόν της Grayscale διαπραγματεύεται με έκπτωση 20,53%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode.

Η έκπτωση σημαίνει ότι η τιμή αγοράς των μετοχών GBTC είναι περισσότερο από 20% χαμηλότερη από την καθαρή αξία ενεργητικού (NAV). Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Grayscale, κάθε μετοχή GBTC ανέρχεται σήμερα σε 0,00093509 BTC.

Γενικότερα στις αγορές κρυπτονομισμάτων, αυτή τη στιγμή επικρατεί διάχυτη ευφορία. Μπορεί κανείς να αναμένει υψηλή μεταβλητότητα πάνω από το επίπεδο των $60.000. Από εδώ και πέρα το αισιόδοξο συναίσθημα αρχίζει να θερμαίνεται. Με την τιμή να συνεχίζει ανοδικά μέχρι την τελευταία ιστορική κορυφή, το open ιnterest ακολουθεί επίσης την κατεύθυνση των νέων ATHs (υψηλά όλων των εποχών).

Η πίεση πώλησης του BTC φαίνεται σχετικά αδύναμη, όπως ακριβώς και τα σημεία εκκίνησης του bullish market πέρυσι. Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά stablecoins σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων σε σύγκριση με τα αποθέματα BTC.

Η αγορά ελπίζει ότι αυτά τα stablecoins θα ωθήσουν την αγορά προς τα πάνω...

Η πορεία του Bitcoin τον τελευταίο χρόνο

Πηγή: Coindesk