Τι θα επηρεάσει τις αγορές αυτή την εβδομάδα

Τι θα επηρεάσει τις αγορές αυτή την εβδομάδα

Το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής θα δοθεί στις εκλογές των ΗΠΑ - και δικαίως. Τρεις κεντρικές τράπεζες αποφασίζουν για την νομισματική τους πολιτική: η Fed, η RBA (Αυστραλία) και η BoE (Αγγλία) - όλες είναι πιθανό να συζητήσουν τις προοπτικές περισσότερων ελαφρύνσεων, ειδικά με την επιδείνωση κατάστασης με το Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Tα στοιχεία για την αγορά εργασία των ΗΠΑ.

Αναμένοντας: Προεδρικές εκλογές 2020

Το κύριο μακροοικονομικό γεγονός της εβδομάδας είναι αναμφίβολα οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ την Τρίτη. Το αποτέλεσμα αυτών των προσεχών εκλογών θα έχει συνέπειες πέρα από τα σύνορα της Αμερικής. Αλλά δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, είναι και η καταμέτρηση των ψήφων που θα μπορούσε να παρασύρει τα αποτελέσματα για εβδομάδες.

Με περισσότερους από 66 εκ. Αμερικανούς να έχουν ήδη ψηφίσει, οι εκλογές αυτές πιθανόν να οδηγήσουν σε ρεκόρ συμμετοχής. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι αυξημένου ενθουσιασμού των ψηφοφόρων καθώς πλησιάζουμε την ημέρα των ψηφοφοριών στις 3 Νοεμβρίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να ακολουθεί τον Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις.

Συναντήσεις κεντρικών τραπεζών – αγορά εργασίας

Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε πολλά μακροοικονομικά δεδομένα και τρεις μεγάλες συναντήσεις κεντρικών τραπεζών.

Οι τρεις συνεδριάσεις της κεντρικής τράπεζας θα είναι της Reserve Bank of Australia, της Bank of England και της Federal Reserve των ΗΠΑ. Καμία από αυτές τις τράπεζες δεν αναμένεται να χαλαρώσουν παράταιρο τα επιτόκια στις συναντήσεις τους. Ωστόσο, αν κρίνουμε από την πολύ συγκρατημένη εκτίμηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την περασμένη εβδομάδα, μην εκπλαγείτε αν η BoE κάνει τις ίδιες προβλέψεις για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και με αυτόν τον τρόπο να σηματοδοτεί την πρόθεσή της να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική για να καταπολέμηση το οικονομικό αντίκτυπο του δεύτερου κύματος του κοροναϊού.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις Η.Π.Α. θα είναι το κύριο στοιχείο των δεδομένων την Παρασκευή. Οι οικονομολόγοι αναμένουν επιπλέον 600 χιλιάδες θέσεις εργασίας, μετά από μια απογοητευτική αύξηση 661 χιλ. τον προηγούμενο μήνα, όταν αναμενόταν 900 χιλιάδες

Τι να προσέξουμε

Τρίτη 3/11

Συνάντηση της Reserve Bank of Australia

Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Τετάρτη 4/11

Έκθεση απασχόλησης στη Νέα Ζηλανδία

Αναφορά εργασιών ADP των ΗΠΑ

Πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ;

Πέμπτη 5/11

Συνάντηση της Τράπεζας της Αγγλίας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Δεδομένα: Λιανικές πωλήσεις της ευρωζώνης, Νέες θέσεις ανεργίας στις ΗΠΑ

Παρασκευή: 6/11

Έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ (Non-farm payroll)

*Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες
.