Τη σκυτάλη απωλειών από την Ευρώπη πήρε η Wall

Τη σκυτάλη απωλειών από την Ευρώπη πήρε η Wall

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street για τους τρεις βασικούς δείκτες που πήραν τη σκυτάλη αρνητικής απόδοσης από τα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ευρώπης που κινήθηκαν καθοδικά λόγω των αδύναμων μακροοικονομικών μεγεθών στις αντίστοιχες οικονομίες.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 133 μονάδες (0,75%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.603 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε απώλειες 47 μονάδων (0,98%) έκλεισε στις 4.843 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 20 μονάδες (1,01%) και έκλεισε στις 2.045 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες βρέθηκαν να καταγράφουν απώλειες άνω του 1%, λόγω της αναπάντεχης πτώσης των γερμανικών βιομηχανικών παραγγελιών, για να συνεχίσουν να διατηρούνται μέχρι τα μέσα της συνεδρίασης με απώλειες, καθώς η ανακοίνωση του PMI υπηρεσιών που ανακοινώθηκε στην ευρωζώνη ενίσχυσε τις ανησυχίες των επενδυτών για την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Το αρνητικό κλίμα δεν κατάφερε να αντιστρέψει, ούτε η καλύτερη του αναμενόμενου ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων στην ευρωζώνη, διατηρώντας μέχρι στιγμής την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με σημαντικές απώλειες.

Στο μέτωπο των μάκρο, επενδυτές και αναλυτές αξιολόγησαν τα  στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στην αμερικάνικη αγορά καθώς και τον ISM για τους κλάδους εκτός μεταποίησης για το μήνα Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, ο δείκτης ISM ανήλθε στο 54,5 για τον Μάρτιο κινούμενος ανοδικά από το 53,4 του Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο Απασχόλησης, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Φεβρουάριο μειώθηκαν στις 5,45 εκατ. από τα 5,6 εκατ του Ιανουαρίου. Παρά τη μείωση το επίπεδο αυτό είναι το δεύτερο υψηλότερο από τον Ιούλιο.

Θετικό ήταν το γεγονός επίσης ότι αυξήθηκε το επίπεδο προσλήψεων στο 3,8% από το 3,6% του προηγούμενου μήνα ενώ το επίπεδο παραιτήσεων αυξήθηκε στο 2,1% από το 2%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Allergan PLC έκανε βουτιά 14,77% μετά την ανακοίνωση νέων φορολογικών κανόνων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών σε περιπτώσεις συγχώνευσης εταιρειών.

Παράλληλα, η μετοχή της Disney υποχώρησε κατά 1,70% μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του επικεφαλής της εταιρείας κ. Thomas Staggs.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Tesla Motors Inc. κέρδισε  3,43 % παρά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι πωλήσεις του Μοντέλου Χ έχουν πέσει κάτω από τους στόχους.

Νωρίτερα, μικτά πρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια με τα χρηματιστήρια της Κίνας, του Χονγκ και της Ταϊβάν να επαναλειτουργούν έπειτα από την χθεσινή αργία.