Τι περιμένει η αγορά μετά τη διάσπαση των 61.000 από το Bitcoin

Τι περιμένει η αγορά μετά τη διάσπαση των 61.000 από το Bitcoin

Η αξία διαπραγμάτευσης του Bitcoin ξεπέρασε για πρώτη φορά τα $60.000 το Σάββατο ενώ στη συνέχεια κατέγραψε νεότερα υψηλά στα $61.950 στο ανταλλακτήριο Binance.

Οι εισροές stablecoin στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων συνεχίζονται, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται να αγοράσουν στις διορθωτικές κινήσεις.

Σύμφωνα με την CryptoQuant, την Κυριακή είχαμε περίπου 100-287 καταθέσεις stablecoin ανά δεκαπέντε δευτερόλεπτα - όσο διαρκεί ένα ETH Block.

Αντίστοιχα στα επίπεδα των 20, 30, 40, και 50 χιλιάδων παρατηρούσαμε ένα σημαντικό premium στο Coinbase - όταν τοποθετούνταν θεσμικοί επενδυτές. Στην περίπτωση των 60 χιλιάδων βλέπουμε αρνητικό πρόσημο, που σημαίνει ότι το νέο bull run δεν κατευθύνεται από θεσμικούς επενδυτές στην Αμερική  - αλλά κυρίως από ιδιώτες επενδυτές.

Στο επίπεδο των $60k βλέπουμε αρνητική διαφορά -0.55% στο Coinbase, όταν το $BTC ξεπέρασε τα $60 χιλιάδες.

Το σημαντικότερο υψηλό προέρχεται από το Binance, που παραμένει το πιο δημοφιλές ανταλλακτήριο για ιδιώτες επενδυτές.

Τις επόμενες ημέρες, μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η είδηση που μεταδόθηκε από το Bloomberg, σχετικά με πιθανή διερεύνηση της Επιτροπή Συναλλαγών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί Εμπορευμάτων Η.Π.Α σχετικά με πιθανές παραβιάσεις από το ανταλλακτήριο Binance.

Τα νέα έρχονται λίγες ώρες αφότου το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην Αμερικανού πρέσβη στην Κίνα, Max Baucus, ως επικεφαλής διαπραγμάτευσης του ανταλλακτηρίου με τους Αμερικανούς νομοθέτες.

Η επιτροπή πριν λίγους μήνες κινήθηκε κατά του ανταλλακτηρίου BitMex για παραβιάσεις σχετικά με διαθεσιμότητα προϊόντων derivatives.