Τι βλέπουν οι επενδυτές και βγαίνουν long στο Bitcoin στα 19.000 δολάρια

Τι βλέπουν οι επενδυτές και βγαίνουν long στο Bitcoin στα 19.000 δολάρια

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία δημόσια συμμετοχή του ιδρυτή του Bitcoin, με το τελευταίο του post να δημοσιεύεται στο BitcoinTalk Forum στις 10 Δεκεμβρίου, 2010. Κανένας δεν ξανάκουσε από τον Satoshi Nakamoto έκτοτε. Το τελευταίο του post αφορούσε την ασφάλεια του δημοφιλούς ψηφιακού νομίσματος έναντι των DoS (Denial of Server) επιθέσεων. 

Ακολουθώντας μια σύντομη - υγιή διόρθωση με χαμηλό στα $17.600 μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, το ράλι συνεχίζεται και την Κυριακή ξεπέρασε τα $19.000 - πολύ κοντά στο υψηλό. Η σημαντική αγοραστική ζήτηση όπως αποτυπώνεται στον όγκο που σημειώνονται χθες  στο ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ίσως σηματοδοτεί ότι το βραχυπρόθεσμο bottom σημειώθηκε στο επίπεδο των $17.700. Στο επίπεδο αυτό βλέπουμε πολύ μεγάλους όγκους αγορών στα ανταλλακτήρια Bitfinex & Coinbase. Από το επίπεδο των $17.700 ανέκαμψε ανοδικά σε μόλις 3 ώρες, κατακτώντας πάλι τα $18.000. 

Θα μπορέσει το Bitcoin να σημειώσει νέο υψηλό;

Σε αυτά τα επίπεδα, είναι ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο να πάρεις κανείς θέση, πόσο μάλλον να προτείνει μια long θέση για βραχυχρόνια επένδυση. Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο θεωρούμε ότι ακόμα και στο υψηλό θα είναι μια σωστή τοποθέτηση - κάτι που επιβεβαιώνει η έντονη συμμετοχή θεσμικών επενδυτών σε αυτά τα επίπεδα. 

Τόσο τα Order Books & αλλά και τα heatmaps δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο επίπεδο των $17.600. Αντίστοιχα παρατηρούμε, ότι στο επίπεδο των $18.800 σημειώνεται νέο ράλι στις αγορές, με έλλειψη αντίστασης από τους πωλητές.

Μέσα σε μία εβδομάδα, έχουμε αγορές θεσμικών επενδυτών (εταιρειών στην συγκεκριμένη περίπτωση) που αγοράζουν $1 δισ. αξίας $BTC για να εναποθέσουν τα κεφαλαιακά τους διαθέσιμα. 

Η Microstrategy ολοκλήρωσε την επιτυχημένη διάθεση Senior Convertible Note αξίας $650 εκατομμυρίων, για να αγοράσει περισσότερα $BTC. Το αρχικό ποσό είναι υψηλότερο κατά $100 εκατομμύρια σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση, και κατά $250 εκατομμύρια από την αρχική ανακοίνωση της προσφοράς. Αυτό σημαίνει ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών να συμμετέχουν. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι συμμετέχοντες. Η εταιρεία έχει αγοράσει στο πρόσφατο παρελθόν ήδη 40.000 $BTC. 

Αντίστοιχα, μία από τις παλαιότερες  αμερικανικές  ασφαλιστικές εταιρείες με 169 χρόνια ιστορία, ανακοίνωσε την αγορά $BTC αξίας $100 εκατομμυρίων. Η Massachusetts Mutual Life Insurance Co αγόρασε επίσης το μειοψηφικό πακέτο της Stone Ridge, εταιρείας που βοηθάε θεσμικούς επενδυτές να αγοράσουν κρυπτονομίσματα σε μεγάλους όγκους, η οποία διαχειρίζεται κρυπτονομίσματα αξίας $2,3 δισ. 

Γιατί είμαστε Long;

-Τόσο οι miners αλλά και όσοι έχουν πολλά $BTC είχαν ένα ιδιαίτερο διευρυμένο επίπεδο να πουλήσουν, όσοι σκόπευαν, οπότε υπάρχει ασθενέστερη αντίσταση. Στον αντίποδα, όσοι αγόρασαν στα αντίστοιχα υψηλά, είναι πιθανότερο να διατηρήσουν μακροπρόθεσμες θέσεις, και δεν έχει νόημα να πουλήσουν τώρα. 

-Η πιθανότητα το $BTC να δημιουργήσει ένα νέο υψηλό είναι ιδιαίτερα μεγάλη εάν ξεπεράσουμε τα $19.400 Έχουμε δύο πρόσφατες αποτυχημένες προσπάθειες, οπότε αρκετοί θα επιδιώξουν να συνεισφέρουν σε ένα νέο υψηλό 

-Η Microstrategy βρίσκεται αυτή την στιγμή στις αγορές, προσπαθώντας να αγοράσει $BTC αξίας $600 εκατομμυρίων 

-Οι συμμετοχές θεσμικών επενδυτών αναμένεται να έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος, τόσο στην ψυχολογία των ιδιωτών επενδυτών αλλά και σε άλλες εταιρείες που σκέφτονταν κάτι αντίστοιχο 

-Η ζώνη αντίστασης αυτή την στιγμή είναι στα $19.400 - $19.600 - εάν ξεπεράσουμε αυτό το επίπεδο είναι ιδιαίτερα πιθανό να δούμε ένα νέο υψηλό

-Φυσικά μια τέτοια ανοδική θέση αναμένεται να είναι πρόσκαιρη, και δεν είναι ασφαλής η διατήρηση long θέσης εάν ξεπεράσουμε το επίπεδο των $20.000

-Πιθανά κέρδη επενδυτών από τεχνολογικές επενδύσεις όπως της DoorDash η του Airbnb είναι πιθανό να τοποθετηθούν σε ψηφιακά νομίσματα - ενώ ιδιαίτερα αναμμένη είναι και η συμμετοχή της SoftBank με τοποθέτηση της, όπως διαρρέουν πηγές κοντά στην επενδυτικό κολοσσό.