Tα μυστικά του Binance Coin πίσω από το ράλι σε νέα υψηλά

Tα μυστικά του Binance Coin πίσω από το ράλι σε νέα υψηλά

Το Binance Coin  ($BNB) είναι το 9ο μεγαλύτερο κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, και αποτελεί το ψηφιακό νόμισμα που εκδίδει το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance. Το $ΒΝΒ άγγιξε το υψηλό των $55, ενώ παράλληλα σημείωσε νέα ρεκόρ όγκου συναλλαγών. 


Αξίζει να τοποθετηθεί κανείς στα $55 δολάρια ; Ποια είναι η εκτιμώμενη αξία διαπραγμάτευσης του $ΒΝΒ;

Το ανταλλακτήριο Binance ιδρύθηκε τον Ιούλιο του2017, μετά τη συγκέντρωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω ICO. Το Binance δεν χρειάζεται εισαγωγή ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Απαιτήθηκαν μόνο έξι μήνες μετά την κυκλοφορία για να γίνει το Binance το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο και να καταστεί ως unicorn.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου είναι ο ιδιαίτερα κοινωνικός Changpeng Zhao (CZ) που είχε προηγουμένως εργαστεί στον μεγαλύτερο πάροχο Bitcoin Wallet  - Blockchain LLC και σε ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της Κίνας, το OKCoin.

Η έναρξη του Binance συνέπλευσε με την δίωξη των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων στην Κίνα. Η καταστολή προκάλεσε σημαντικές εκροές από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να ωφελήσουν το Binance. Εκείνη την εποχή, το Binance κέρδισε επίσης την αφοσίωση των επενδυτών καθιστώντας τους ιδιαίτερα κερδισμένους από την αρχική τους επένδυση στο κρυπτονόμισμα του ανταλλακτηρίου. Επιπλέον, η εταιρεία στόχευσε στην εξυπηρέτησης πελατών, κάτι που πραγματικά έλλειπε από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων το 2017.

Σήμερα, η Binance είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων με 60% μερίδιο αγοράς.

Το BNB, αρχικά είχε ως μοναδική χρησιμότητα την πληρωμή τελών στο Binance σε μειωμένες τιμές. Μετέπειτα χρησιμοποιήθηκε και ως πλατφόρμα πληρωμής τελών συναλλαγών για τα blockchain που υποστηρίζει το ανταλλακτήριο: Binance Chain (BC) και Binance Smart Chain (BSC), τα οποία λειτουργούν παράλληλα. To BSC διαθέτει λειτουργικότητα έξυπνων συμβολαίων και είναι συμβατό με το Ethereum Virtual Machine.

Υπηρεσίες

 Το Binance προσφέρει συναλλαγές spot, margin, OTC και P2P. Επίσης υποστηρίζει υπηρεσίες παραγώγων με υψηλή μόχλευση, DeFi, δανεισμό, και αποταμιευτικά προϊόντα που αποφέρουν επιτόκιο. Για νέα κρυπτονομίσματα, το Binance διαθέτει μία από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες αρχικής προσφοράς (IEO), το Binance Launchpad.

Hacking

 Τον Μάιο του 2019, οι hackers έκλεψαν 7.000 BTC (40 εκατομμύρια δολάρια) τα οποία το ανταλλακτήριο κάλυψε με το ασφαλιστικό τους ταμείο. Αυτές οι απώλειες ώθησαν την Binance να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τα πρότυπα ασφαλείας της

Ασφάλεια

 Το Binance ξεκίνησε το ασφαλιστικό της ταμείο τον Ιούλιο του 2018, διαθέτοντας το 10% όλων των χρεώσεων συναλλαγών που ελήφθησαν στο Secure Asset Fund για την προστασία των χρηστών (SAFU)

Η κυκλοφορία του Binance Smart Chain (BSC), έγινε αιτία το BNB να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο τόσο ως τέλος συναλλαγών για την καταχώρηση smart contracts.

Το BNB το 2017 πρωτοστάτησε σαν μοντέλο μελλοντικής  έκπτωσης όπου το BNB μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή χαμηλότερων τελών διαπραγμάτευσης.  Οι εκπτώσεις έχουν πλέον σταματήσει.

Το Binance υποσχέθηκε αρχικά να χρησιμοποιήσει το 20% των κερδών της για την εξαγορά του BNB από την ανοιχτή αγορά, έως και 100 εκατομμύρια tokens  ή μέχρι την καταστροφή του 50% της αρχικής συνολικής προσφοράς. Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2019, το Binance άλλαξε το BNB να βγαίνει εκτός κυκλοφορίας με βάση των όγκων συναλλαγών. Το ταμείο αποθεματικών τους  έχει στην κατοχή του 32 εκατομμύρια BNB  ενώ 16,5 εκατομμύρια BNB έχουν βγει εκτός κυκλοφορίας.

Με τον τρέχοντα ρυθμό καύσης τους τελευταίους 12 μήνες (LTM) και στις τρέχουσες τιμές BNB, υπάρχουν έξι ακόμη χρόνια έως ότου καεί το μέγιστο των 100 εκατομμυρίων tokens. Επί του παρόντος, το πρόγραμμα επαναγοράς έχει ολοκληρωθεί κατά 28%.

Δεδομένα από Messari

Κατά το 2020, ΒΝΒ αξίας $222 εκατομμύρια βγήκαν εκτός κυκλοφορίας,

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχει και η διαφοροποίηση του με κρυπτονομίσματα άλλων ανταλλακτηρίων, όπως το OKCoinHuobi & FTX.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.