Τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Boeing, Caterpillar «ρίχνουν» τον Dow Jones

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Boeing, Caterpillar «ρίχνουν» τον Dow Jones

Μικτά πρόσημα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τον βιομηχανικό Dow Jones να δέχεται πιέσεις έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν η Boeing και η Caterpillar.

Ειδικότερα, ο Dow Jones που υποχωρούσε κατά σχεδόν 150 μονάδες στο άνοιγμά του, πλέον έχει περιορίσει τις απώλειες αλλά συνεχίζει να κινείται σε αρνητικό έδαφος, υποχωρώντας κατά 0,3% στις 27,264 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε κλείσει μόλις 20 μονάδες μακριά από το ιστορικό υψηλό του, στις 27.369 μονάδες.

Καλύτερη αντίδραση δείχνουν οι υπόλοιποι δύο δείκτες, με τον διευρυμένο S&P 500 να είναι σχεδόν αμετάβλητος, κινούμενος με οριακές μεταβολές γενικά γύρω από τις 3.005 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq στις 8.250 μονάδες.

Σε αντίθεση με το θετικό κλίμα που προκάλεσε χτες η είδηση ότι από Δευτέρα ξεκινά νέος γύρος επίσημων συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα για τις εμπορικές τους σχέσεις, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων των Μάιο, σήμερα ο Dow Jones δέχεται πιέσεις έπειτα από τα νέα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώθηκαν

Συγκεκριμένα, η Boeing κατέγραψε υψηλές ζημιές στο β'' τρίμηνο εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης για τα εμπορικά αεροσκάφη, η οποία ήταν χαμηλότερη από ό,τι περίμενε μετά τα δύο δυστυχήματα των αεροσκαφών της 737 Max. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές αξίας 2,94 δισ. δολαρίων ή 5,21 δολαρίων ανά μετοχή, μετά από τα κέρδη των 2,20 δολαρίων ή 3,73 δολαρίων ανά μετοχή που είχε παρουσιάσει ένα χρόνο πριν. Αντίστοιχα, καθοδικά κινήθηκαν και τα έσοδά της, τα οποία υποχώρησαν κατά 35% στα 15,75 δισ. δολάρια αν και υψηλότερα των εκτιμήσεων για 15,05 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Boeing σημειώνει απώλειες άνω του 1%.

Αρνητικά αποτελέσματα παρουσίασε και η Caterpillar, η οποία κινήθηκε κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη της, καθώς βρίσκεται υπό πίεση από τη διένεξη ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο. Σε αυτό το πλαίσιο, η μετοχή της εταιρείας δέχεται έντονες πιέσεις και υποχωρεί κατά 4,3%.

Παράλληλα, απώλειες 0,9% καταγράφει και η μετοχή της Facebook, έπειτα από το πρόστιμο ρεκόρ ύψους 5 δισ. δολαρίων που της επέβαλε η αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από έρευνα σχετικά με τις πολιτικές απορρήτου της τεχνολογικές εταιρείας.