Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο μετά τις νέες εντάσεις στη Μ. Ανατολή

Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο μετά τις νέες εντάσεις στη Μ. Ανατολή

Σε υψηλά τρεισήμισι ετών κινούνται και την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, μετά την επίθεση του Ιράν με ρουκέτες κατά ισραηλινών θέσεων και την «απάντηση» του Ισραήλ

Ειδικότερα, το αργό τύπου WTI ενισχύεται 0,66% στα 71,61 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ την Τετάρτη σημείωσε ράλι 3% και διαμορφώθηκε στα 71,14 δολάρια αντίστοιχα- το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει από τον Νοέμβριο του 2014.

Αναλόγως κινείται και το Brent, σημειώνοντας άνοδο 0,6% στα 77,71 δολάρια ανά βαρέλι. Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη κατέγραψε άνοδο 3,2% στα 77,21 δολάρια, φτάνοντας, επίσης, στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2014.

Η νέα αύξηση των τιμών του αργού ήρθε μετά μετά την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής τη χτεσινή νύχτα κατά τη διάρκεια της οποίας ο ισραηλινός στρατός απάντησε στην επίθεση των δυνάμεων του Ιράν στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη οι αντάρτες των Χούτι στην Υεμένη που υποστηρίζονται από το Ιράν αναχαίτισαν πυραύλους στη Σαουδική Αραβία. 

Οι ανησυχίες για το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής συμφωνίας με τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις, αποτέλεσαν το κλειδί για το πρόσφατο ράλι του πετρελαίου που άγγιξε τα επίπεδα του 2014. Οι νέες κυρώσεις στη χώρα μπορούν να κάμψουν τις εξαγωγές πετρελαίου της και να δημιουργήσουν πρόβλημα στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου.