Στήριξη στις 635 μονάδες στο ΧΑ από Μυτιληναίο, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα

Στήριξη στις 635 μονάδες στο ΧΑ από Μυτιληναίο, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα

Η απουσία πωλητών αλλά και η αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για κάποιες μετοχές του ευρύτερου ενεργειακού κλάδου όπως Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και Viohalco δίνουν κάποια ώθηση στο Γενικό Δείκτη του Χ.Α. που πλέον έχει ανέλθει στην περιοχή των 635 μονάδων, ενώ σε πολύ ήπιο τέμπο κινείται η αξία συναλλαγών.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 636 μονάδες με άνοδο 0,81%, ενώ ο τζίρος φτάνει στα 19 εκατ. ευρώ. Κέρδη άνω του 4% έχουν οι ΔΕΗ και Μυτιληναίος, άνω του 3% αντιδρά η Ελλάκτωρ σε μια προσπάθεια ανασύνταξης ύστερα από τις πρόσφατες πιέσεις, ενώ καλή εικόνα έχουν και οι Viohalco, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Lamda Development, Jumbo και ΟΠΑΠ. 

Ασφαλώς δεν υπάρχει κάποιο αξιοσημείωτο momentum, απλώς δεν υπάρχουν πωλητές, οπότε με τις ελάχιστες αγορές ο Γ.Δ. κινείται εύκολα χαμηλότερα. Πάντως, είναι θετικό στοιχείο ότι η αγορά μετά την υπερπίπεση της Τρίτης κράτησε την ευρύτερη ζώνη των 620 – 625 μονάδων, βελτιώνοντας άμεσα την εικόνα με επανάκτηση της περιοχής των 630 – 635 μονάδων. 

Πτωτικά στο χώρο του FTSE 25 κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Aegean Airlines, ΑΥΔΑΠ και Alpha Bank. 

Στο χώρο του Mid Cap κέρδη άνω του 2% έχουν οι MIG και Profile, ενώ άνω του 1% ενισχύονται οι Ευρωπαϊκή Πίστη, Κρι Κρι, Intercontinental, AVAX, Έλτον, Πλαίσιο και Attica Bank. Στο σύνολο της αγοράς 51 μετοχές ενισχύονται έναντι 36 που υποχωρούν.