7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Στα χαμηλά ημέρας έκλεισε η Wall με «βαρίδι» την τεχνολογία

Στα χαμηλά ημέρας έκλεισε η Wall με «βαρίδι» την τεχνολογία

Απώλειες στη Wall Street με βαρίδι τον τεχνολογικό κλάδο και τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη μετά το χθεσινό ράλι. Οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο και στα χαμηλά ημέρας, με το επίκεντρο της προσοχής να είναι στραμμένο στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,46% στις 31.390 μονάδες, ενώ μετά την καλύτερη ημέρα συναλλαγών του από τον περασμένο Ιούνιο, ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,81% στις 3.870 μονάδες.

Μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε ο τεχνολογικός Nasdaq, που έκλεισε στις 13.358 μονάδες με πτώση 1,69%.

Υπενθυμίζεται ότι χτες και οι 11 τομείς S&P έκλεισαν στο «πράσινο», ενώ οι Dow και Nasdaq είχαν την καλύτερη ημέρα συναλλαγών τους από τον Νοέμβριο.

Σε γενικότερο επίπεδο, κυκλικοί τομείς όπως η ενέργεια και τα χρηματοοικονομικά συνέχισαν να υπεραποδίδουν εν μέσω αισιοδοξίας για τα εμβόλια και την επερχόμενη οικονομική ανάκαμψη, ενώ η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στους τίτλους του αμερικανικού δημοσίου επέτρεψε στους τεχνολογικούς κολοσσούς να ανακτήσουν ένα σημαντικό μέρος των πρόσφατων απωλειών τους.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Dow Inc. (+2%) και Merck & Co (+0,8%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Intel (-2,6%) και Apple (-2%).

Η απόδοση του 10ετούς ΗΠΑ, που προκάλεσε μεγάλες πιέσεις στην αγορά την περασμένη εβδομάδα όταν ανήλθε έως και το 1,6%, πλέον έχει σταθεροποιηθεί γύρω από το 1,4%, αναχαιτίζοντας τους φόβους για ραγδαία αύξηση του κόστους δανεισμού.