Shell: Εξετάζει την πώληση του μεριδίου της στο Πέρμιαν έναντι 10 δισ. δολαρίων

Shell: Εξετάζει την πώληση του μεριδίου της στο Πέρμιαν έναντι 10 δισ. δολαρίων

Η Royal Dutch Shell εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει προς πώληση το μερίδιο της στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο των ΗΠΑ ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι με γνώση του θέματος, σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή για την απομάκρυνσή της από τα ορυκτά καύσιμα καθώς αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση για μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Η πώληση θα μπορούσε να αφορά μέρος ή το σύνολο της θέσης της Shell στη λεκάνη Πέρμιαν που βρίσκεται κυρίως στο Τέξας, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 6% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της αγγλο-ολλανδικής εταιρείας πέρυσι. Οι συμμετοχές θα μπορούσαν να αξίζουν περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν πηγές του Reuters.

Η Shell, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στη Δύση βρίσκεται υπό πίεση από τους επενδυτές της να περιορίσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα μέσω της εκχώρησης περιουσιακών στοιχείων που αφορούν ορυκτά καύσιμα.

Τον περασμένο μήνα ένα ολλανδικό δικαστήριο διέταξε την Royal Dutch Shell να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 45% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα εκπομπών της το 2019.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια από μια ομάδα επτά οργανώσεων για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα και περίπου 1.700 Ολλανδούς πολίτες που κατέθεσαν αγωγή το 2018, καλώντας το δικαστήριο να διατάξει τη Shell να εναρμονιστεί με τους παγκόσμιους στόχους που συμφωνήθηκαν στη Διάσκεψη για το Κλίμα που έγινε στο Παρίσι.