Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 16:38

-A +A

Σε υψηλό 6 μηνών το πετρέλαιο

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 16:38
Σε υψηλό 6 μηνών το πετρέλαιο
-A +A

Κοντά σε υψηλά 6 μηνών κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας κέρδη άνω του 3%, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον τερματισμό εφαρμογής των εξαιρέσεων στις εισαγωγές πετρελαίου άλλων χωρών από το Ιράν.

Η τιμή του Brent ενισχύθηκε πάνω από 3% φτάνοντας στα 74,31 δολάρια το βαρέλι, ξεπερνώντας το υψηλό της προηγούμενης εβδομάδας και καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Νοεμβρίου του 2018. Πλέον, ενισχύεται 2,5% στα 73,79 δολάρια.

Το αμερικανικό WTI καταγράφει άνοδο 2,4% στα 65,52 δολάρια το βαρέλι, έχοντας φτάσει στα 65,87 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Οκτωβρίου. 

Ιράκ: Η όποια απόφαση για την αύξηση της προσφοράς πετρελαίου πρέπει να ληφθεί συλλογικά από τον ΟΠΕΚ

Το Ιράκ δεσμεύεται από τη θέση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για μείωση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου και η όποια απόφαση για αύξηση ή μείωση της παραγωγής πρέπει να ληφθεί συλλογικά από τον ΟΠΕΚ, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου πετρελαίου της χώρας στο Reuters.

«Το Ιράκ δεν παίρνει μονομερή απόφαση να καλύψει τη μείωση πετρελαίου στην αγορά για οποιοδήποτε λόγο», δήλωσε ο Ασίμ Τζιχάντ στο Reuters, όταν ρωτήθηκε αν το Ιράκ είναι έτοιμο να αυξήσει την παραγωγή του για να καλύψει το δυνητικό έλλειμμα στην προσφορά ιρανικού αργού.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα ότι οι αγοραστές ιρανικού πετρελαίου πρέπει να σταματήσουν σύντομα τις εισαγωγές, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος, προκαλώντας άλμα 3% στις τιμές του αργού, οι οποίες έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους.

Η Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου της

Την ίδια στιγμή, η Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να καλύψει την όποια δυνητική απώλεια προσφοράς αργού, αν οι ΗΠΑ τερματίσουν τις εξαιρέσεις που είχαν επιτρέψει σε αγοραστές ιρανικού πετρελαίου, αλλά η χώρα θα αξιολογήσει την επίπτωση στην αγορά πριν αυξήσει την παραγωγή της, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος στο Reuters. Η πηγή δήλωσε ότι η όποια δράση από τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου θα εξαρτηθεί από τη βεβαιότητα της κατάργησης των εξαιρέσεων και της επίπτωσης που θα έχει αυτή στην αγορά πετρελαίου. 

Η Ουάσινγκτον αναμένεται να ανακοινώσει ότι τερματίζει τις εξαιρέσεις 8 χωρών που εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν από τις κυρώσεις

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι όλα τα κράτη τα οποία εισάγουν πετρέλαιο από το Ιράν πρέπει να τερματίσουν τις αγορές τους πολύ σύντομα, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωπες με βαριές αμερικανικές κυρώσεις, δήλωσε πηγή που έχει ενημερωθεί σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα