Σε ρυθμούς εταιρικών αποτελεσμάτων και ρεκόρ η Wall

Σε ρυθμούς εταιρικών αποτελεσμάτων και ρεκόρ η Wall

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιρειών που δημοσιεύονται αυτή την περίοδο να βρίσκονται στο μικροσκόπιο των επενδυτών.

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής συνεδρίασης είναι ότι S&P 500 και Nasdaq έχουν πιάσει τα ιστορικά υψηλά τους.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τα ισχυρά αποτελέσματα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κατάσταση της εγχώριας οικονομίας που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης κερδίζει 136,80 μονάδες ή 0,52% και κινείται στις 26.649 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 103,38 μονάδες ή 1,30% στις 8.119 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 25,77 μονάδες ή 0,89% στις 2.933 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως ο Nasdaq χτες έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Οκτωβρίου, ενώ και οι τρεις βασικοί δείκτες βρίσκονται κοντά στα ιστορικά υψηλά τους.

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της Coca Cola κερδίζει 2,,34% καθώς ανώτερα των προβλέψεων ήταν τα αποτελέσματα του α'' τριμήνου που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Συγκεκριμένα, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 5% στα 8,02 δισ. δολάρια, έναντι 7,88 δισ. δολάρια που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ η μετοχή της twitter κάνει άλμα 14,31% με την εταιρεία κοινωνική δικτύωσης να ανακοινώνει έσοδα καλύτερα των αναμενόμενων και να καταγράφει μια αναπάντεχη άνοδο στους μηνιαίους χρήστες. Συγκεκριμένα, οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 9 εκατ., φτάνοντας στα 330 εκατ. σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν να φτάσουν τα 318,8 εκατ.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Procter & Gamble υποχωρεί κατά 2,47% παρά το γεγονός ότι ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα του πρώτου τριμήνου φτάνοντας στα 16,46 δολάρια έναντι πρόβλεψης 16,37 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα με μικρές απώλειες έκλεισαν τις συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai Composite να χάνει 0,5%.