Σε επαφή με τα ιστορικά υψηλά παρέμεινε η Wall Street

Σε επαφή με τα ιστορικά υψηλά παρέμεινε η Wall Street

«Χλιαρή» συνεδρίαση μικρών μεταβολών και μικτών προσήμων ήταν η σημερινή στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής κατοχυρώνοντας τα ισχυρά κέρδη που αποκόμισαν από το ανοδικό ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,2% ή  μονάδες ή 59,8 μονάδες και έκλεισε στις 29.883 μονάδες, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσίασε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος μετά το ρεκόρ της Τρίτης διεύρυνε ξανά ελαφρώς το ιστορικό υψηλό του στις 3.669 μονάδες με μικρή άνοδο 0,18%.

Αντίθετα, με ανεπαίσθητες απώλειες της τάξης του 0,05% έκλεισε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, υποχωρώντας στις 12.349 μονάδες.

Επιφυλάξεις στους επενδυτές έφερε η τελευταία έκθεση της Federal Reserve, ευρύτερα γνωστή ως Beige Book, σύμφωνα με την οποία η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ παρέμεινε σε μέτρια σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης στις περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Χτες άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και ο Πρόεδρος της FED, Τζερόμ Πάουελ, σε κατάθεση τους προς την Γερουσία, αναφέρθηκαν στο πλήγμα στην οικονομία από τη νέα αύξηση των κρουσμάτων, προτρέποντας τους νομοθέτες να συμφωνήσουν σε ένα νέο πακέτο στήριξης.

Στα μάκρο της ημέρας, ακόμα 307.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν στον ιδιωτικό τομέα κατά τον Νοέμβριο, επιβραδύνοντας από την αύξηση των προηγούμενων μηνών, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση απασχόλησης ADP. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 475.000 νέες θέσεις εργασίας.

Σε μια εξέλιξη που ενίσχυσε πάντως την αισιοδοξία της αγοράς, νωρίτερα σήμερα οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκριναν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19 για επείγουσα χρήση, με τη Γηραιά Αλβιώνα να γίνεται η πρώτη δυτική χώρα που έκανε ένα τέτοιο βήμα, έχοντας πλάνο να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.