Santa Rally: Δώρο Χριστουγέννων για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων

Santa Rally: Δώρο Χριστουγέννων για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων σημειώνουν μεγάλη άνοδο - ακόμα και με δύο δεκαδικά για πολλά altcoins - με την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων να ανακάμπτει.

Καθώς οι αγορές οδεύουν προς το Σαββατοκύριακο των διακοπών, με το Bitcoin να επανέρχεται πάνω από τα 51.000 $, στο πράσινο βρίσκονται και τα περισσότερα κρυπτονομίσματα μεταξύ των 100 κορυφαίων του πίνακα κεφαλαιοποίησης. Μεταξύ αυτών που σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο είναι το παιχνίδι Sandbox που δημιουργεί ένα μετασύμπαν με άνοδο 19.7%, το blockchain network Fantom με 17.3%, και το Arweave με 14.5%.

Από τους μεγάλους κερδισμένους είναι τα ψηφιακά νομίσματα της αποκεντρωμένης οικονομίας, ειδικότερα:

Το SUSHI, το κρυπτονόμισμα διακυβέρνησης του δημοφιλούς αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου (DEX) SushiSwap, σημείωσε άνοδο 12.55% σήμερα. Το κρυπτονόμισμα βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση από τις αρχές Νοεμβρίου, πέφτοντας από πάνω από τα 13 $ σε κάτω από τα 5 $ στις αρχές Δεκεμβρίου, εν μέσω εσωτερικών διαμαχών εντός της ομάδας του πρωτοκόλλου που οδήγησαν στην παραίτηση του CTO Joseph Delong.

Πλέον υπάρχουν αρκετές προτάσεις για τη νέα ομάδα ηγεσίας του αποκεντρωμένου οργανισμού, μεταξύ αυτών και του Daniele Sesta, του προγραμματιστή του Frog Nation, μιας ομάδας έργων DeFi, συμπεριλαμβανομένων των Abracadabra.Money και Wonderland.Money. Το SUSHI εξακολουθεί να κινείται κατά 10% τις τελευταίες 30 ημέρες, ωστόσο βρίσκεται σε ανοδική τροχιά τις τελευταίες ημέρες, σημειώνοντας άνοδο κατά 33% την τελευταία εβδομάδα.

Αντίστοιχα και το LUNA, το κρυπτονόμισμα του blockchain Terra, σημείωσε άνοδο 15% τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας ένα νέο υψηλό όλων των εποχών πάνω από τα $100 νωρίτερα την Παρασκευή. Την περασμένη εβδομάδα, το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 63 $.

Το AAVE, το κρυπτονόμισμα του μεγαλύτερου σε όγκο συναλλαγών πρωτοκόλλου δανεισμού Aave, σημειώνει άνοδο 13% σήμερα, φτάνοντας σε υψηλό τριών εβδομάδων πάνω από 256 $.

Μοναδική ανησυχία στην ευφορία των αγορών προκαλεί η υψηλή μόχλευση, καθώς και πως το σύνολο των καταθέσεων στις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης BTC είναι πλέον ως επί το πλείστον μικροεπενδυτές. Το μέσο ποσό καταθέσεων Bitcoin σε ανταλλαγές παραγώγων από άλλα χρηματιστήρια εξακολουθεί να είναι σχετικά μικρό.