Ρέι Ντάλιο: Έχω αγοράσει Bitcoin

Ρέι Ντάλιο: Έχω αγοράσει Bitcoin

O Ρέι Ντάλιο ιδρυτής της Bridgewater Associates, του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, παραδέχτηκε πως «έχω αποκτήσει λίγα Bitcoin», χωρίς να αναφέρει πόσα ακριβώς.

Σε μια συνέντευξη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του CoinDesk «Consensus 2021», Ντάλιο δήλωσε «Προσωπικά, θα προτιμούσα να έχω στην κατοχή μου Bitcoin παρά ομόλογα». Η μεταστροφή του Ντάλιο ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2020, όταν παραδέχτηκε «ίσως δεν έχω καταλάβει καλά γύρω από το Bitcoin».

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και manager ισχυρίστηκε ότι έχει αρχίσει να γίνεται ανόητο να επενδύσεις σε ομόλογα, επειδή η απόδοσή τους είναι μικρότερη από τον πληθωρισμό. Προέβλεψε πως το δολάριο θα υποτιμηθεί πιο πολύ από το 1971 (σ.σ. εννοεί τότε που καταργήθηκε ο κανόνας του χρυσού).

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ντάλιο επανέλαβε την ανησυχία του ότι οι κυβερνήσεις, φοβούμενες τον ανταγωνισμό, θα αντιδράσουν. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Bitcoin είναι η επιτυχία του», προειδοποίησε. Τον Μάρτιο είχε αναφέρει πως φοβόταν την πιθανότητα ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να απαγορεύσει το Bitcoin, όπως έκανε με τον χρυσό κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930.