7ος χρόνος, ημέρα 2159η
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ράλι του bitcoin προς τα 40.000 δολάρια με φόντο την Amazon

Ράλι του bitcoin προς τα 40.000 δολάρια με φόντο την Amazon

Ισχυρό ράλι πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες η τιμή του bitcoin η οποία έχει βρεθεί πάνω από τα 39.000 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουνίου, λαμβάνοντας ώθηση από τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Amazon ετοιμάζεται να δεχθεί το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής.

Ειδικότερα, αφότου την περασμένη εβδομάδα η ισοτιμία του bitcoin είχε βρεθεί κάτω και από τα 30.000 δολάρια, σήμερα ενισχύεται άνω του 11% και διαμορφώνεται στα 38.283 δολάρια, ενώ στο υψηλό ημέρας είχε φτάσει έως και τα 39.544 δολ. σύμφωνα με το ανταλλακτήριο coindesk.

Παράλληλα, όπως είθισται να συμβαίνει, η άνοδος της τιμής της ναυαρχίδας των κρυπτονομισμάτων συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα, που πραγματοποιούν εξίσου ισχυρά ράλι τα οποία κατά περιπτώσεις ξεπερνούν το +10%.

Ethereum, Cardano, Uniswap, Dogecoin και Stellar

Συγκεκριμένα, το ethereum ενισχύεται κατά 8% με την ισοτιμία του στα 2.342 δολάρια, το cardano βρίσκεται στο +10,5% και τα 1,36 δολάρια, το uniswap σημειώνει άνοδο 9,7% και κινείται στα 19,97 δολάρια, όπως και το dogecoin που διαπραγματεύεται στα 0,2211 δολάρια με άλμα 11,9%, ενώ από κοντά ακολουθεί το stellar με +5,8% στα 0,277 δολάρια.

Σε αυτό το κλίμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Coinmarketcap.com, η αγορά των κρυπτονομισμάτων συνολικά είδε την κεφαλαιοποίησή της να αυξάνεται κατά περισσότερα από 114 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο 24ωρο.

Η βασική ώθηση στην ισοτιμία του bitcoin δείχνει να έρχεται από το γεγονός ότι πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον κολοσσό του διαδιακτυακού εμπορίου Amazon να είναι έτοιμη να δεχτεί το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμών των πελατών της.

Πληρωμές με bitcoin στην Amazon;

Ήδη την περασμένη εβδομάδα ο κολοσσός του Τζεφ Μπέζος δημοσίευσε θέση εργασίας για προϊστάμενο στα ψηφιακά νομίσματα προκαλώντας τις πρώτες εικασίες, οι οποίες δείχνουν να επιβεβαιώνονται σήμερα από ανώνυμη πηγή της εταιρείας που μίλησε στο City A.M. αποκαλύπτοντας ότι η Amazon σχεδιάζει να αποδεχτεί πληρωμές σε bitcoin έως το τέλος του έτους, ενώ θα ακολουθήσουν περίπου οκτώ ακόμα ψηφιακά νομίσματα.

Επιπλέον, η εν λόγω ειδησεογραφία έρχεται λίγο μετά από τη διαδικτυακή συζήτηση που είχαν ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ και η διάσημη επενδύτρια Κάθι Γουντ της ARK Invest, κατά την οποία υποστήριξαν και οι δύο το bitcoin.

"Πιθανόν να αρχίσει να δέχεται ξανά bitcoin η Tesla"

Ειδικότερα, ο Έλον Μασκ ανέφερε ότι η Tesla είναι πιθανόν να αρχίσει να δέχεται ξανά bitcoin, καθώς μεγαλώνει το μερίδιο των miners που χρησιμοποιούν φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας για την εξόρυξή του, ενώ από την πλευρά της η Κάθι Γουντ δήλωσε ότι οι εταιρείες της εξετάζουν να προσθέσουν το κρυπτονόμισμα στις επενδύσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πέρα από τη θετική ειδησεογραφία που «στήριξε» την τιμή του bitcoin, το μέγεθος του άλματος που πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες είναι αποτέλεσμα και ενός short squeeze που παρατηρήθηκε το πρωί, καθώς ρευστοποιήθηκαν θέσεις short αξία άνω των 700 εκατ. δολαρίων σήμερα, Δευτέρα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Bybt.com.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το πρακτορείο bloomberg, καθώς η ισοτιμία της ναυαρχίδας των κρυπτονομισμάτων κατέγραφε ισχυρή αύξηση, τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας άλλαξαν χέρια περισσότερα από 1.000 συμβόλαια εντός 10 μόλις λεπτών, με αποτέλεσμα οι όγκοι των futures Ιουλίου του bitcoin να είναι δεκαπλάσιοι των μεσοσταθμικών στο Χονγκ Κονγκ.