Ράλι μετά το sell-off στην Wall Street - Άλμα 600 μονάδων ο Dow Jones

Ράλι μετά το sell-off στην Wall Street - Άλμα 600 μονάδων ο Dow Jones

Με ράλι αντιδρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψαν χτες, στη χειρότερη συνεδρίαση από τον Οκτώβρη για τους Dow Jones και S&P 500, εν μέσω γενικότερου περιβάλλοντος έντονης μεταβλητότητας στις παγκόσμιες αγορές και με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης κινείται στις 30.901 μονάδες με άνοδο μεγαλύτερη των 600 μονάδων ή 2%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,9% κινούμενος στις 3.822 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που ενισχύεται κατά 1,3% και βρίσκεται στις 13.447 μονάδες.

Ώθηση στον Dow Jones δίνουν οι μετοχές των Walt Disney, American Express και Intel, που ενισχύονται σχεδόν κατά 5%, ενώ από κοντά ακολουθεί  τίτλος της Microsoft με άνοδο 3,7%. Στον S&P 500 οι καλύτερες επιδόσεις εντοπίζονται στις μετοχές των κλάδων της υγείας και των δημόσιων υπηρεσιών που ενισχύονται κατά 1,4% ο καθένας.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της GameStop, στην οποία έχουν εστιάσει όλα τα βλέμματα έπειτα από το θηριώδες ράλι.... μέσω Reddit που κατέγραψε τις τελευταίες ημέρες, σήμερα πραγματοποιεί βουτιά 22% με την διαπραγμάτευσή της να έχει διακοπή αρκετές φορές.

Υπενθυμίζεται ότι η GameStop έχει σημειώσει άνοδο περισσότερο από 1.300% μόνο τον Ιανουάριο μόνο, καθώς μικροεπενδυτές που συνομιλούν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Reddit προχώρησαν μαζικά σε τοποθετήσεις στη μετοχή, χτυπώντας τις θέσεις short που είχαν ανοίξει στον τίτλο hedge funds.

Σε μία παρόμοια περίπτωση, η AMC Entertainment πραγματοποιεί σήμερα βουτιά σχεδόν 50%, έπειτα από ράλι... 300% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στα υπόλοιπες εξελίξεις που εξετάζουν οι επενδυτές, σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το οποίο στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 αναπτύχθηκε με ρυθμό 4%, κατώτερο των εκτιμήσεων, μετά την αύξηση ρεκόρ στο τρίμηνο που είχε προηγηθεί, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας επέφερε νέο πλήγμα στην αγορά εργασίας και περιόρισε τις καταναλωτικές δαπάνες.

Για το σύνολο του 2020 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε με ρυθμό 3,5%, έναντι αύξησης 2,2% που είχε καταγράψει το 2019.

Την ίδια ώρα πάντως στις 847.000 υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιανουαρίου, ξεπερνώντας οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 875.000.