Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 23:32

-A +A

Πτώση την Πέμπτη για το αργό, ενίσχυση σε επίπεδο μηνός

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 23:32
Πτώση την Πέμπτη για το αργό, ενίσχυση σε επίπεδο μηνός
-A +A

Απώλειες της τάξης του 1,6% κατέγραψε το αργό την Πέμπτη καθώς τα στοιχεία για συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, για έκτο συνεχόμενο μήνα, πίεσαν την τιμή του μαύρου χρυσού. Ωστόσο σε επίπεδο μήνα η τιμή του ενισχύθηκε.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν 88 σεντς, ή 1,6%, για να βρεθούν στα 54,18 δολάρια ανά βαρέλι στη διαπραγμάτευση της Πέμπτης στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ωστόσο στο σύνολο του Οκτωβρίου σημείωσε ήπια άνοδο της τάξης του 0,2%.

Αντίστοιχα τα συμβόλαια για την ποικιλία Brent υποχώρησαν κατά 40 σεντς και βρέθηκαν στα 60,21 δολάρια το βαρέλι, αλλά σε μηνιαία βάση η τιμή του Brent σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,9%.

Οι τιμές του πετρελαίου πιέστηκαν την Πέμπτη τόσο από την άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ αλλά κυρίως από την αδύναμη βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα η οποία συρρικνώθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, ενώ η ανάπτυξη της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών της χώρας ήταν η πιο αργή από τον Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

 
-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα