Προς πέμπτη ημέρα κερδών ο S&P 500

Προς πέμπτη ημέρα κερδών ο S&P 500

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 να οδεύει στην πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών.

Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται ενόψει της ομιλίας Τραμπ με την οποία θα απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό και που είχε αναβληθεί λόγω του shutdown.

Ο κλάδος που παρουσιάζει τα μεγαλύτερα κέρδη είναι ο τεχνολογικός με τις μετοχές των εταιριών κολοσσών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να πραγματοποιούν ράλι τις τελευταίες ημέρες.

Σ'' αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,41% ή 105,03 μονάδες στις 25.344 μονάδες, ενώ ανοδικά κινείται και ο S&P 500 που ενισχύεται κατά 0,23% ή 6,19 μονάδες στις 2.730 μονάδες.
Τέλος, θετικά πρόσημα εμφανίζει ο τεχνολογικός Nasdaq που κερδίζει 0,51% ή 37,20 μονάδες και βρίσκεται στις 7.385 μονάδες.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τους επενδυτές να θέλουν να την αποκωδικοποιήσουν ως προς τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας.

Στα μάκρο της ημέρας, σε χαμηλό τεσσάρων μηνών βρέθηκε ο δείκτης PMI υπηρεσιών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών ανήλθε τον Ιανουάριο στις 54,2 μονάδες έναντι 4,4 μονάδων τον Δεκέμβριο.

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της Alphabet Inc χάνει 0,6% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ισχυρότερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, οι απώλειες της μετοχής οφείλονται κυρίως σε μια αξιοσημείωτη αύξηση των δαπανών της εταιρείας.

Στον αντίποδα, άλμα 11,74% πραγματοποιεί η μετοχή της Estee Lauder Companies Inc με την εταιρεία κολοσσών όχι μόνο να ανακοινώνει κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αλλά και αναβαθμισμένο προς τα πάνω outlook για τ0 2019.

Νωρίτερα, με οριακές απώλειες έκλεισε ο ιαπωνικός Nikkei ενώ οι περισσότερες αγορές στην Ασία είναι κλειστές λόγω της εβδομάδας εορτασμού της πρωτοχρονιάς.