Προβληματίζει τη Wall Street η νέα άνοδος του δολαρίου

Προβληματίζει τη Wall Street η νέα άνοδος του δολαρίου

Συγκρατημένα αντιδρούν οι δείκτες της Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση που αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών καθώς θεωρούνται ότι αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Σε συνδυασμό με τις προχθεσινές δηλώσεις της προέδρου της Fed κ. Janet Yellen, ενδέχεται να αποτελέσουν το “διαβατήριο” για αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2006.

Συγκεκριμένα, στο 5% υποχώρησε η ανεργία τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Στη διάρκεια του Οκτωβρίου δημιουργήθηκαν 271.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση κατά 182.000 θέσεις εργασίας, οδηγώντας έτσι το ποσοστό της ανεργίας στην αμερικανική οικονομία στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 ετών.

Σε αυτό το κλίμα , ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει αυτή την ώρα 35 μονάδες ή 0,20% στις 17.897 ο δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 14 μονάδων ή 0,28% στις 5.142,17 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 2 μονάδες ή 0,09% στις 2.098,35 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, έντονη ανοδική αντίδραση για το αμερικανικό δολάριο. Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται σε ποσοστό 1,40%, με την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου να διαμορφώνεται στο 1,0722.

Σημειώνεται επίσης ότι σε υψηλό πέντε ετών ανέβηκε η απόδοση του διετούς αμερικανικού ομολόγου μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση από το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.