7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Πού οφείλεται η νέα βουτιά του Bitcoin και γιατί εδώ είναι ο πυθμένας του βαρελιού

Πού οφείλεται η νέα βουτιά του Bitcoin και γιατί εδώ είναι ο πυθμένας του βαρελιού

Αντίσταση στο επίπεδο των $37.000 οδήγησε το $BTC σε πτώση που ξεπέρασε το 5% και το βράδυ της Τετάρτης άλλαζε χέρια στο επίπεδο των $34.000+. Παρά την πτώση, το $BTC πραγματοποίησε νέα αρχή καθώς μπαίνουμε πλέον επίσημα στο δεύτερο μισό του έτους, και ξεφεύγοντας από τα χαμηλά.

Χθες το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα είχε αγγίξει τα $36.400. Η πατέντα των υψηλών χαμηλών swings με έντονη μεταβλητότητα κάθε Τρίτη βλέπουμε να επαναλαμβάνεται. Προς το παρόν με βάση και τον όγκο συναλλαγών βλέπουμε ισχυρή υποστήριξη στο επίπεδο των $30.000 και χωρίς ιδιαίτερα αρνητικές ειδήσεις, αυτό πρέπει να θεωρούμε το bottom. Σε ένα ευρύτερο σχόλιο η αγορά δεν φαίνεται να έχει κοστολογήσει την αποδοχή του Bitcoin  ως επίσημο νόμισμα χωρών όπως το Ελ Σαλβαδόρ ή η Παραγουάη. Μπορεί οι συγκεκριμένες να αποτελούν μικρού και φτωχές χώρες αλλά αποτελούν κομβικής σημασία εξελίξεις για την εγκαθίδρυση του $BTC ως επενδυτικό προϊόν που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι θεσμικοί επενδυτές.

Οι πέντε λόγοι που παραμένουμε αισιόδοξοι για το $BTC μακροπρόθεσμα και πως αυτοί οι λόγοι συμπληρώνουν την ευρεία αποδοχή:

-Το $BTC παραμένει η αγαπημένη επένδυση των επενδυτών με πολύ υψηλό ρίσκο που δρουν κυρίως συναισθηματικά. Η μείωση ενδιαφέροντος για μετοχές όπως η GameStop πιθανώς να οδηγήσει την πλειοψηφία αυτών των επενδυτών να τοποθετηθεί στο Bitcoin

-Χώρες που μέχρι τώρα βασίζονται στο δολάριο ενισχύουν τα αποθεματικά τους με τον ψηφιακό χρυσό. Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Νήσοι Μάρσαλ, Μαυροβούνιο, Ανατολικό Τιμόρ, Εκουαδόρ, Ανδόρα, Μονακό, Κόσοβο, Ναούρου, και Παλάου- μόνο μερικές χώρες που δεν έχουν δικό τους νόμισμα. Ποια θα ακολουθήσει;

-Family Offices και θεσμικοί επενδυτές τοποθετούνται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ricardo Salinas Pliego- τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στο Μεξικό πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει στο προσφιλές κρυπτονόμισμα. και μάλιστα διασκέδασε τις εντυπώσεις στο Twitter απευθυνόμενος σε όσους δεν έχουν - απαντώντας αφοπλιστικά ότι θα μείνουν φτωχοί για πάντα.

-Φυσικά, ο ολοένα αυξημένος όγκος επενδυτών που πιστοποιούνται από τον αριθμό των επενδυτών που δραστηριοποιούνται ενεργά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και στα ελληνικά δεδομένα, το liberal.gr φιλοξενούσε μέχρι και πέρυσι ένα άρθρο την ημέρα, και πλέον πολύ συχνά υπάρχουν ακόμα και τρία άρθρα που αφορούν τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

-Ωστόσο, ένα αρνητικό δεδομένο είναι ότι ο αριθμός ενεργών ηλεκτρονικών πορτοφολιών BTC, υποχώρησε στο χαμηλό δύο ετών σύμφωνα με δεδομένα από το Crypto Quant. O αριθμός αυτών προσεγγίζει τις 850.000 ωστόσο πολλοί χρήστες απλά έχουν λογαριασμούς σε ανταλλακτήρια, οπότε δεν υπολογίζονται.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.