Ήπιες απώλειες στην Ευρώπη λόγω εμπορικών εντάσεων

Ήπιες απώλειες στην Ευρώπη λόγω εμπορικών εντάσεων

Στο κόκκινο διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στις εμπορικές εντάσεις παγκοσμίως.

 

Οι εμπορικές εντάσεις εξακολουθούν να έχουν την προσοχή των επενδυτών, καθώς περιμένουν ειδήσεις σχετικά με συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν.

Στο μέτωπο της διαμάχης ΗΠΑ-Μεξικού, αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες έχουν αρχίσει εμπορικές συζητήσεις, με το Μεξικό να προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τυχόν δασμοί θα βλάψουν και τις δύο πλευρές και ενδεχομένως να προκαλέσουν τη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της Κεντρικής Αμερικής προς τον Βορρά.

Ακόμη, ο Τραμπ συνεχίζει σήμερα την επίσκεψή του στη Βρετανία, με τις εντάσεις να μην λείπουν καθώς αναμένονται διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,6%, ενώ στους επιμέρους δείκτες στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,23%, στις 11.768 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,33% στις 7.161 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,65% στις 5.206 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύεται οριακά στις 19.889 μονάδες ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 επίσης σημειώνει απώλειες 0,09% στις 9.012 μονάδες.