Ήπια κέρδη για την Wall με το «βλέμμα» στην Fed

Ήπια κέρδη για την Wall με το «βλέμμα» στην Fed

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες της Wall Street και με την προσοχή να στρέφεται στα σχόλια αξιωματούχου της Fed, που έκανε λόγο για πιο «επιθετική» πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας που θα τονώσει την αγορά.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε οριακά στις 27.222 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,36% στις 2.995 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq, που κέρδισε 0,27% στις 8.207 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η τιμή της μετοχής του Netflix, υποχώρησε πάνω από 10% έπειτα από τα αποτελέσματα τριμήνου που δημοσίευσε η διάσημη διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεοπτικών προγραμμάτων, λόγω της απώλειας πολλών συνδρομητών στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η μετοχή της Morgan Stanley, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 10% στα κέρδη τριμήνου της.

Παρ'' όλα αυτά είναι η τελευταία από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που ανακοινώνει κέρδη, σε ένα μεικτό τρίμηνο, όπου επιβραδύνθηκαν οι συναλλαγές. Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,2 δισ. δολάρια ή 1,23 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,9 δισ. δολαρίων ή 1,13 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 10 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της τράπεζας ενισχύθηκε 1,5%.

Επίσης ενδιαφέρον για τους επενδυτές παρουσίασε η μετοχή της Philip Morris International, η οποία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα β΄ τριμήνου που ήταν καλύτερα των προσδοκιών. Επίσης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Στα εμπορικά νέα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούσιν μπορεί να διαμήνυσε πως οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας θα ξεκινήσουν ξανά, παρόλα αυτά ο πρόεδρος Τραμπ όπως μεταδίδει το Wall Street Journal είναι αβέβαιο πως θα απαντήσει στις απαιτήσεις του Πεκίνου για χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Huawei.