Συντήρηση με μικρό ρίσκο πέριξ των 855 μονάδων στο ΧΑ

Συντήρηση με μικρό ρίσκο πέριξ των 855 μονάδων στο ΧΑ

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Η στάση αναμονής των ισχυρών χαρτοφυλακίων και η αδυναμία εισροής νέων κεφαλαίων στην αγορά έχει οδηγήσει σε μια συνεδρίαση συντήρησης, συσσώρευσης και μερικής κόπωσης στο ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς να υπάρχει αλλοίωση τεχνικών κεκτημένων και χωρίς να χάνεται η ζώνη ψυχολογίας των 850 μονάδων.

Πρόκειται για μια συνεδρίαση μικρού ρίσκου, περιορισμένων διακυμάνσεων και μικρών συναλλαγών, που δίνει την ευκαιρία να «δέσουν» περαιτέρω οι τιμές σε δείκτες και μετοχές, μετά από την άνοδο της περασμένης εβδομάδας. Πάντως, φαίνεται πως απαιτείται κάτι παραπάνω για να υπάρξει υπέρβαση της ζώνης των 860 – 870 μονάδων και κυρίως απαιτείται ο τζίρος να σταθεροποιηθεί πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 856 μονάδες με οριακή άνοδο 0,04%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 48 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη ξεπεράσει τη χθεσινή επίδοση που ήταν μόλις στα 38,97 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες έχουν γυρίσει πτωτικά καταγράφοντας απώλειες έως 1,34%, ενώ μεικτή είναι η ευρύτερη εικόνα του Large Cap. Πτωτικά κινούνται μετοχές όπως Coca Cola HBC (-1,65%), Titan, ΟΛΠ, Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και Cenergy Holdings ενώ ενισχύονται ήπια οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Fourlis και Lamda Development.

Στο χώρο του Mid Cap η εικόνα πλέον είναι μεικτή. Το θετικό είναι ότι ανακόπηκαν οι πιέσεις στην MLS που όλες τις τελευταίες ημέρες έχει κατακρημνιστεί σε χαμηλά πολλών ετών, ενώ χθες υποχώρησε άνω του 14%. Σήμερα ο τίτλος διαπραγματεύεται στα 1,8250 ευρώ με άνοδο 2,25% προσπαθώντας να ισορροπήσει.

Κέρδη σημειώνουν επίσης μετοχές όπως Κρι Κρι, MIG, AVAX, Ικτίνος, Κέκροπας, Τεχνική Ολυμπιακή, Quest Συμμετοχών, Intracom Holdings και Νηρέας, ενώ υποχωρούν οι Intrakat, Intralot, Profile, Attica Bank, ΙΑΣΩ, Έλτον, AS Company και Πλαίσιο. Στο σύνολο της αγοράς 46 μετοχές ενισχύονται έναντι 62 που υποχωρούν.