Πέντε blue chips που μπορούν να σηκώσουν στους ώμους τους την ελληνική αγορά

Πέντε blue chips που μπορούν να σηκώσουν στους ώμους τους την ελληνική αγορά

Μετά την ανοδική διάσπαση των 760 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης κινείται χωρίς αυξημένες διαθέσεις για ρίσκο προς τις επόμενες αντιστάσεις στον δρόμο προς τα τοπικά υψηλά των 827 μονάδων.  Η πρώτη χθεσινή συνεδρίαση της εβδομάδας ήταν έντονη σε ανοδικό ποσοστό (+1,75%) αλλά άτονη σε όγκο συναλλαγών, οδηγούμενη κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο που έκλεισε πάνω από την αντίσταση των 470 μονάδων, δίνοντας αγοραστικό σήμα και προοιωνίζοντας συνέχιση της κίνησης.

Ενώ οι οι διεθνείς δείκτες κυρίως από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κινούνται σε νεότερα ιστορικά υψηλά, δεσπόζει το εβδομαδιαίο γεγονός της αναδιάρθρωσης των δεικτών της MSCI απόψε το βράδυ, χωρίς να διαφαίνεται επί του παρόντος κάποια θετική ή και αρνητική μεταβολή με ελληνικό ενδιαφέρον.

Επόμενο σημαντικό γεγονός της εβδομάδας αποτελεί η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Coca Cola HBC, δίνοντας κάποιο τόνο δεδομένης της συνεχιζόμενης πανδημίας. Η αγορά κινούμενη με  θετικό βηματισμό  έδωσε κάποια τεχνικά ανοδικά σήματα ενσωματώνοντας στην ομαλή της  κίνηση  και μετοχές της πραγματικής οικονομίας που κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης έδειξαν  ιδιαίτερη κινητικότητα .

Αγοραστικό σήμα έδωσε και ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης FTSE /XA LARGE CAP υπερβαίνοντας τις 1845 μονάδες, καθώς αρκετοί  τίτλοι που τον απαρτίζουν, παρουσίασαν χαρακτηριστικά προετοιμασίας  ανοδικής κίνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, θέτουμε στο  τεχνικό μας μικροσκόπιο πέντε μετοχές  της πραγματικής οικονομίας ,που ενδεχόμενη κίνησή τους προς τα «βόρεια» θα ρυμουλκήσει υψηλότερα το ελληνικό χρηματιστήριο.

ΤΙΤΑΝ – ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ .

Η μετοχή μετά την διόρθωσή της από τα τοπικά υψηλά των 15,04 ευρώ, ισορρόπησε πάνω στον απλό κινητό μέσο των 50 ημερών  και αντέδρασε διασπώντας ανοδικά την αντίσταση των 14,30 ευρώ και  δίνοντας αγοραστικό σήμα. Στόχος είναι η υπέρβαση των 15,04 ευρώ, που θα ανοίξει σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο το δρόμο  για την αντίσταση των 17,88 ευρώ, του περσινού Φεβρουαρίου. Στο αρνητικό σενάριο, απώλεια των 14,30 ευρώ θα θέσει σε κίνδυνο τα χαμηλά των 13,90 ευρώ, με επόμενο στόχο τα 13,45 ευρώ. 

ΕΕΕ –ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ 

Απόλυτα τεχνική η κίνησης της μετοχής, η οποία αρνήθηκε να υπερβεί  τα 27,20 ευρώ και επέστρεψε στην επιβεβαίωση της ισχυρού πεδίου των 24,30 ευρώ. Από εκεί αντέδρασε ανοδικά, δημιουργώντας ένα  τοπικό σχηματισμό διπλού πυθμένα και κατά την χθεσινή συνεδρίαση, έδωσε αγοραστικό σήμα με την διάτρηση των  25,75 ευρώ. Στόχος του θετικού σεναρίου είναι η υπέρβαση των 27,20 ευρώ που αποτελεί ταυτόχρονα το κάτω σημείο του χάσματος τιμών ( 27,20-28,18) ευρώ της 6ης Μαρτίου του 2020. Μεσοπρόθεσμος στόχος το επόμενο gap  του περσινού Φεβρουαρίου ( 30,10-30,62) ευρώ. Η ζώνη των 24,30-25,05 ευρώ  θα λειτουργήσει ως ισχυρή στήριξη  σε ενδεχόμενη νέα διόρθωση.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ- ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Η  μετοχή στο ημερήσιο, έκλεισε ακριβώς  στα 7,60 ευρώ,  υπέρβαση του οποίου θα ακυρώσει τον σχηματισμό  head & shoulders, ωθώντας τον τίτλο σε υψηλότερα επίπεδα. Πρώτος στόχος το κλείσιμο του gap ( 7,84-8,04) ευρώ του περσινού Φεβρουαρίου και επόμενο τα υψηλά του 2020 στα 8,93 ευρώ. Σε ενδεχόμενο άρνησης υπέρβασης των 7,60 ευρώ, η μετοχή θα βρει στηρίξεις στην κάτω πλευρά του ανοδικού καναλιού και κατόπιν στην πολύ σημαντική στήριξη των 6,94 ευρώ.

ΔΕΗ – ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Παρά το γεγονός της καθοδικής διάσπασης του απλού κινητού μέσου των 50 ημερών κατά τη διάρκεια της διόρθωσης, ο τίτλος  κράτησε την στήριξη των 6,605 ευρώ και αντέδρασε άμεσα. Η ανοδική διάσπαση των 7,20 ευρώ ακύρωσε  ένα πιθανολογούμενο σχηματισμό head & shoulders και προσέδωσε στη μετοχή ενισχυτικά χαρακτηριστικά προς τα τοπικά υψηλά των 7,6650 ευρώ. Ενδεχόμενη υπέρβασή τους θα έχει επόμενο στόχο τη ζώνη 8,30-8,50 ευρώ. Σε ενδεχόμενο υποχώρησης στηρίξεις στα 6,83 και στα 6,36 των χαμηλών της 28ης Ιανουαρίου.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ- ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Με οδηγό τον απλό κινητό μέσο των 30 ημερών, η μετοχή  κινείται εντός ενός ανοδικού καναλιού και αφού επιβεβαίωσε τα 13,40 ευρώ κατά τη διάρκεια της μικρής της διόρθωσης, συνεχίζει προς τα ιστορικά υψηλά των 14,80 ευρώ, με σκοπό την υπέρβασή τους και την προσέγγιση της άνω γραμμής του καναλιού. Καθοδική διάσπαση των 13,40 ευρώ, θα σηματοδοτήσει βαθύτερη διόρθωση, με στήριξη στα 12,40 ευρώ.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.