Παρά τα πακέτα στήριξης υποχώρησαν οι ευρωαγορές

Παρά τα πακέτα στήριξης υποχώρησαν οι ευρωαγορές

Με απώλειες κοντά στο 4% ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές παρά την δέσμευση των κυβερνήσεων ότι θα διαθέσουν δισεκατομμύρια δολαρίων και ευρώ ώστε να βοηθήσουν επιχειρήσεις και πολίτες για την αντιμετώπιση των συνεπειών που αφήνει στο πέρασμά της η επιδημία του κορονοϊού.  

Παρά την χθεσινή αντίδραση της Wall μετά τις διαβεβαιώσεις του Λευκού Οίκου ότι προωθεί πακέτο ενίσχυσης 850 δισ. δολαρίων οι επενδυτές στην Ευρώπη αλλά και την Ασία εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι χθες ακόμα και η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε πακέτο 400 δισ. δολαρίων ενίσχυσης των επιχειρήσεων καθώς μέχρι τώρα ήταν μια χώρα μέσα στην Ευρώπη που φαινόταν να μην «ανησυχεί» για την διάδοση του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 4% με τους κλάδους του εμπορίου, των ταξιδιών αλλά και της ένδυσης να καταγράφουν απώλειες που αγγίζουν το 4%.

Στη Γερμανία, ο Dax έχασε 5,47% στις 8.450 μονάδες και στη Γαλλία οι απώλειες του CAC άγγιξαν το 5,94% με το δείκτη να κλείνει στις 3.754 μονάδες.

Στη Μεγάλη Βρετανία ο FTSE κατέγραψε απώλειες 4,05% στις 5.080 και στην Ιταλία, ο MIB υποχώρησε κατά 1,27% στις 15.120.