«Παγωμένο» το ξεκίνημα της χρηματιστηριακής εβδομάδας

«Παγωμένο» το ξεκίνημα της χρηματιστηριακής εβδομάδας

Με την χαμηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα από τον Απρίλιο του 2019 (μόλις 16,1 εκατ. τεμάχια) και σε στενό εύρος διακύμανσης κύλησε η πρώτη συνεδριαίραση της εβδομάδας για την αγορά της Αθήνας, η οποία δεν έδωσε κάποιο νεότερο δεδομένο, απόρροια και της αργίας στις αγορές των ΗΠΑ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρές απώλειες 0,3% 787,76 μονάδες, με τον 25αρη να παρουσιάζει παρεμφερή εικόνα (1879,06 μονάδες, -0,28%). Ο τζίρος των 30,9 εκατ. ευρώ επικεντρώθηκε κυρίως στις μετοχές των Jumbo, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, και τις τράπεζες.

Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στη ...μέση του πουθενά, καθώς από πάνω υπάρχουν σημαντικές αντιστάσεις στην ζώνη των 798-801 μονάδων -επίπεδα που πρόσφατα διασπάστηκαν καθοδικά- και όλα δείχνουν πως ο δρόμος για μια επέκταση της διόρθωσης προς τις 765 μονάδες είναι ανοικτός, εάν δεν αλλάξει το βραχυπρόθεσμο κλίμα.

Μοναδική παραφωνία στην ήσυχη λιμνούλα της Λεωφόρου Αθηνών, ήταν η συμπεριφορά της μετοχής της Πειραιώς (-4,38%), που όπως έχει παρατηρηθεί ήταν «άδεια» μέχρι τη στήριξη στα 1,02 ευρώ, με τις λοιπές του κλάδου να βρίσκονται ήδη στις δικές τους στηρίξεις, ενώ και η Alpha Bank δείχνει να χάνει τη δική της στα 0,85 ευρώ.

Κατά τα λοιπά, πληθαίνουν οι ανησυχίες -βραχυπρόθεσμα- για τον αντίκτυπο των μέτρων στήριξης στις ΗΠΑ και την ομαλή (ή όχι) απορρόφηση από την εγχώρια χρηματαγορά, ώστε να πέφτουν τα βλέμματα στην εκείθεν συμπεριφορά, όπως βεβαίως παραδοσιακά συμβαίνει: οποιαδήποτε άτσαλη ρευστοποίηση θα σημάνει και εδώ την αφορμή για περαιτέρω διόρθωση.

Τέλος, από τις αγορές ομολόγων τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, με χαμηλές αποδόσεις, ενώ και το spread του 10ετούς βρίσκεται κάτω των 120 μ.β., καθώς ο μεσοπρόθεσμος συστημικός κίνδυνος παραμένει χαμηλός.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.