Όταν κινείται η άμμος στις αγορές, μένουμε ακίνητοι

Όταν κινείται η άμμος στις αγορές, μένουμε ακίνητοι

Οι εναλλαγές προσήμου συνεχίζονται στις αγορές καθώς ο Trump και ο Biden δίνουν μάχη στήθος με στήθος και οι επιστολικές ψήφοι είναι αυτοί που όπως όλα δείχνουν, θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Μετά το αρχικό σοκ από το μήνυμα Τrump όσον αφορά την πρόθεση του να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, οι αγορές φλερτάρουν γύρω από τα χτεσινά κλεισίματα, όντας μπερδεμένες για το ποιος τελικά θα είναι ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ενώ πολλοί αναλυτές περίμεναν ότι ο Joe Biden θα εξασφαλίσει μια καθαρή νίκη, o υποψήφιος των Δημοκρατικών δεν κατάφερε να κερδίσει πολιτείες όπου η καταμέτρηση ολοκληρώνεται πιο γρήγορα, ενώ στις αμφίρροπες πολιτείες όπως η Τζόρτζια, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, η Β. Καρολίνα και η Πενσυλβάνια, η καταμέτρηση μπορεί να κρατήσει μέρες.

Αυτό έχει μια πολύ συγκεκριμένη μετάφραση: Η μάχη για τον Λευκό Οίκο δεν θα ολοκληρωθεί πιθανότατα εντός των επόμενων 24ώρων και αν όντως έχουμε μια τέτοια εξέλιξη, οι αγορές θα συμπεριφέρονται σαν τα χταπόδια.

Το trading σε τέτοιες συνθήκες –ειδικά στα παράγωγα- είναι ιδιαίτερα αυξημένου ρίσκου για τον απλούστατο λόγο ότι οι αγορές αυτή τη στιγμή δεν έχουν σαφή προσανατολισμό.

Όσοι θέλουν να επωφεληθούν των διακυμάνσεων για προσθήκες λελογισμένου μεγέθους στο μακροπρόθεσμο χαρτοφυλάκιο τους, θα μπορούσαν να στοχεύσουν στις αρνητικές αποκλίσεις των πράσινων μετοχών, των υποδομών και το εμπόριο κάθε φορά που φαίνεται ότι θα έχουμε μια νίκη του Trump –είναι οι κλάδοι που ευνοούνται αν ο Biden πάρει τη νίκη- , ή την πτώση του τραπεζικού τομέα, του φαρμακοβιοτεχνολογικού κλάδου και του κλάδου άμυνας κάθε φορά που διαφαίνεται μια νίκη του Biden.

*Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.