Οριακές μεταβολές στη Wall - Τα εταιρικά αποτελέσματα στο «μικροσκόπιο»

Οριακές μεταβολές στη Wall - Τα εταιρικά αποτελέσματα στο «μικροσκόπιο»

Με οριακά  κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με την αισιοδοξία να είναι διάχυτη στις τάξεις των επενδυτών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την διευθέτηση των μεταξύ των εμπορικών αλλαγών.

Συγκεκριμένα, μέσα στο σαββατοκύριακο ο αντιπρόεδρος της Κίνας σημείωσε πως στις διαπραγματεύσεις της «πρώτης φάσης» καταγράφηκε ουσιαστική πρόοδος με σκοπό την υπογραφή μιας νέας εμπορικής συμφωνίας.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που συνεχίζουν να ανακοινώνονται αυτό το διάστημα και όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η συνολική τους εικόνα είναι καλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σε αυτό το κλίμα,ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 13,60 μονάδες ή 0,05% και κινείται στις 26.780 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 41 μονάδες ή 0,52% στις 8.131 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 14,88 μονάδες ή 0,51% στις 3.002 μονάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Dow Jones έχασε 0,2% ενώ ο S&P 500 κέρδισε 0,5% για δεύτερη διαδοχική ημέρα. Ο Nasdaq κέρδισε 0,4% καταγράφοντας θετικό πρόσημο για τρίτη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να αναγκάζεται από το εθνικό κοινοβούλιο να ζητήσει νέα τρίμηνη παράταση από τους εταίρους του στην ΕΕ.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου και αυτή την εβδομάδα με 130 εταιρείες από τις 500 να τα γνωστοποιούν αυτή την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής το 83,6% των αποτελεσμάτων είναι καλύτερα από αυτά που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Halliburton Co. κερδίζει 2,73% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα που υπολείπονταν από τις εκτιμήσεις.

Νωρίτερα,με οριακά κέρδη ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 0,25%.