Οριακές μεταβολές στη Wall εν αναμονή της Fed

Οριακές μεταβολές στη Wall εν αναμονή της Fed

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της απόφασης της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed που συνεδριάζει από χτες.

Αν και δεν αναμένεται σήμερα απόφαση για μεταβολή των βασικών επιτοκίων, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις σημερινές ανακοινώσεις για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας για το υπόλοιπο του έτους.

Σε αυτό το κλίμα, ανοδικά κινείται ο βιομηχανικός Dow Jones που ενισχύεται κατά 49,16 μονάδες ή 0,17% στις 26.513 μονάδες όπως και ο S&P 500 που κερδίζει 1,89 μονάδες ή 0,06% στις 2.919 μονάδες. Τέλος, αρνητικά πρόσημα εμφανίζει ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει απώλειες 0,05% ή 3,79 μονάδες στις 7.950 μονάδες.

Ως ασυνήθιστη χαρακτηρίζει την πίεση που δέχεται η Κεντρική Τράπεζα για την πολιτική της ως προς τα επιτόκια η Wall Street Journal. Και αυτό γιατί δέχεται «πιέσεις» και προς τις δύο κατευθύνσεις, είτε για αύξηση είτε για μείωση.

Από τη μία υπάρχει η ελπίδα για διευκόλυνση της νομισματικής πολιτικής και από την άλλη ο Ντόναλντ Τραμπ που εμφανίζεται επικριτικός απέναντι στον επικεφαλής της Fed Τζερομ Πάουελ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της CBS Corp κερδίζει 1,20% μετά από δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς στην VIacom Inc .

Νωρίτερα, ράλι πραγματοποίησαν οι ασιατικές αγορές με τον Hang Seng Index να κερδίζει 2,6% και τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 1%.