Οριακές απώλειες στη Wall Street εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

Οριακές απώλειες στη Wall Street εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

Με οριακές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street, στον απόηχο της εκτίμησης του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται «σε σημείο καμπής», καθώς διατηρούνται οι κίνδυνοι λόγω πανδημίας και ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται την «εκκίνηση» της σεζόν των εταιρικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 55 μονάδες ή -0,16% από την προηγούμενη συνεδρίαση στις 33,745.40 μονάδες, με την Boeing να υποχωρεί κατά 2%. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0.02% στις 4,127.99 μονάδες και ο δείκτης Nasdaq των τεχνολογικών εταιρειών κατά 0,36% στις 13,850.00 μονάδες. 

Άνοδο 16% κατέγραψαν οι μετοχές της Nuance Communications μετά την ανακοίνωση της Microsoft για εξαγορά της εταιρείας αναγνώρισης ομιλίας για 16 δισ. δολάρια, ενώ άλμα 5.6% σημείωσε και η Nvidia.

Με οριακές διακυμάνσεις εντός του 1% κινήθηκε ο δείκτης S&P 500 στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, ενώ σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή ο βιομηχανικός Dow Jones έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ για το τρέχον έτος, κλείνοντας στις 33.802 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 300 μονάδων ή 0,89%.

Μιλώντας χτες στη φημισμένη εκπομπή του CBS "60 minutes", o πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι αναμένει ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ωστόσο επανέλαβε ότι δεν προβλέπεται αύξηση των επιτοκίων της Fed το προσεχές διάστημα καθώς διατηρούνται οι κίνδυνοι λόγω πανδημίας.

«Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου η οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα και η δημιουργία θέσεων εργασίας επιταχύνεται επίσης, οπότε ο κύριος κίνδυνος για την οικονομία μας επί του παρόντος είναι πραγματικά αν η πανδημία θα εξαπλωθεί ξανά», ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι «είναι εξαιρετικά απίθανο να αυξήσουμε τα επιτόκια φέτος».

Επιπλέον, οι επενδυτές ετοιμάζονται για την περίοδο των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, με προσδοκίες για ισχυρές επιδόσεις με ώθηση από την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων, εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, όπως οι Goldman Sachs και JPMorgan Chase.